POZNATI PITANJIMA REŠETALI OGNJENA AMIDŽIĆA: Rat mi je uzeo oca i najveću ljubav

Autor:

Vesti

09.12.2017

06:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sukobi i rat u Hrvatskoj ostavili su neizbrisiv trag na Ognjena Amidžića, čiji je otac poginuo u hrvatskoj zasedi. Zbog ratnog vihora, voditelj televizije Pink odrekao se i najveće ljubavi - rukometa. Kako je ispričao za Srpski telegraf, iako mu je to bila najvažnija stvar u životu, zbog razočaranja nikada više nije uzeo loptu u ruke.

RepublikaFoto: Promo foto
Ognjen Amidžić

Odgovarajući na pitanja poznatih, prepoznatljivo lice rijalitija "Zadruga" i autor emisije "Amidži šou" otkrio je da priželjkuje da mu u emisiju dođu Matić, Mesi i Ronaldo, ali i da brkove i bradu pušta jer misli da je ružan.

Darko Stanić, bivši rukometni reprezentativac

*Zašto si prestao da treniraš rukomet?

- Nažalost, zbog ratnog stanja. Meni rukomet nije bio sport, nego ljubav i deo života. Učili su me najbolji rukometaši sveta tada, gledao sam ih iz prvog reda i ćale me je vodio sa njima na pripreme. Kada je počeo rat, sankcije i celo ludilo u Srbiji, nismo imali termine, nije bilo struje ni grejanja u hali. Sve se raspadalo. Toliko sam se razočarao da nikada više nisam loptu uzeo u ruke. Iako sam imao pozive da se pridružim klubovima u Beogradu, mene je rat toliko pogodio da nikada više nisam uzeo loptu.

Miodrag Linta, predsednik Saveza Srba iz regiona

*Kako doživljavate Hrvate danas, godinama posle tragedije na Baniji, kada vam je otac kao radnik RTS poginuo u zasedi sa još trojicom kolega?

- Često sam o tome govorio. Imam dosta prijatelja iz Hrvatske, sa nekima čak i sarađujem. Protiv pojedinaca nemam ništa, ali sa stavovima države i raznim potezima njihovim kroz istoriju, a naročito kroz skoriju, nikada se neću složiti. Na mom primeru vidite da posle toliko godina nikada ništa nije razjašnjeno i objašnjeno i nikad krivac za ubistvo mog oca nije pronađen, a sa druge strane, mi smo njima uvek za nešto krivi.

Foto: Public

Ilija Petković, fudbalska legenda

*Kog stranog, a kog domaćeg fudbalera bi voleo da ugostiš u emisiji?

- U ovom trenutku, najviše bih voleo da ugostim Nemanju Matića, i to iz više razloga: poreklom je iz mog kraja, napravio je neverovatnu karijeru, izrastao je u vrhunskog igrača, a usput sam čuo najlepše stvari o njemu kao čoveku i humanisti. Kada su stranci u pitanju, imam dve želje. Prvi je Lionel Mesi, a pored njega voleo bih da pročešljam i penzionisanog Brazilca Ronalda.

Dragiša Binić, bivši as Zvezde

*Ko je najveća zvezda koja je gostovala kod tebe u emisiji?

- Definitivno Dženifer Lopez ako pričamo na globalnom nivou. U trenutku kada je gostovala u "Amidžiju", ona je bila u top pet najpopularnijih žena na planeti. Uz nju mi je veoma drag gost bio Derik Rouz, plejmejker Bulsa, i na taj intervju sam vrlo ponosan. A od domaćih, jasno je, to su Ceca i Čola, koji spadaju u plejadu naših najvećih zvezda.

Brkovi i brada su muška šminka, to mi je rekao moj brica, i u pravu je

Kada pričamo o momentu u kome sam bio najponosniji na sebe u karijeri, to je svakako trenutak kada je startovao "Amidži" na Pinku posle toliko godina mog rada na toj televiziji. Taj projekat sam predstavio Željku i Milici i oni su me podržali, a kada sam posle prve i druge emisije postigao neverovatan rezultat i rejting i dobio pohvale sa svih strana, bio sam ponosan na sebe.

Foto: Promo foto

Iva Štrljić, glumica

*Šta je najvažnije što si naučio od sina?

- Matija je u meni probudio osećanje koje nisam znao da uopšte postoji u čoveku. Naučio me je šta je sreća i kroz njega vidim šta je istinska i prava sreća.

Marko Kon, muzički producent

*S obzirom na to da se godinama družimo, koga smatraš najiskrenijim prijateljem?

- Ovo nije pitanje, ovo je konstatacija. Naravno da tebe smatram budući da si ovakvom konstatacijom apsolutno istakao kandidaturu za prvo mesto. Šalu na stranu, nas dvojica smo jako bliski, evo, već deset godina i tu su još neki moji prijatelji iz osnovne i srednje škole, pa i sa fakulteta.

Milić Vukašinović, muzičar

*Da li puštaš brkove i bradu zato što misliš da si ružan?

- Tako je. Brkovi i brada su muška šminka, to mi je rekao moj brica, i u pravu je.

Šešelj je jedini opušten što se tiče humora, kod njega možemo videti svašta

Marijan Rističević, NSS

*Da li još uvek voziš BMW?

- Dobro me služio, moram priznati. Pre dva meseca sam zamenio taj model, sada vozim noviji. Za sada me služi jako dobro, ostao sam veran BMW.

Miljan Damjanović, SRS

*Smatraš li da je Vojislav Šešelj ubedljivo najduhovitiji političar na Tviteru?

- Koliko ja pratim političare na Tviteru, apsolutno da. On je jedini opušten što se tiče humora, ima lične stavove, a neki i nisu vezani za politiku. Drugi se samo bave kritikama, a kod Šešelja možemo videti svašta.

Ana Sević, pevačica

*Koji ti je najbolji, a koji najneprijatniji trenutak u emisiji?

- Bilo ih je toliko da ne mogu ni da se setim. Mala je granica između neprijatnog i najprijatnijeg u mojoj emisiji. Možda su suze Nataše Bekvalac bile baš na toj granici. Očekivani momenat na koji niko nije bio spreman.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading