KINA JE IZABRALA SRBIJU ZA CENTAR POSLOVANJA! Postoji jedan USLOV da budemo ekonomski najjači u Evropi

Autor:

Vesti

20.09.2018

08:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Izbor Kine da Srbija bude centar za njeno plasiranje po Evropi pre svega donosi prestiž i priznanje srpskoj politici nezavisnosti i brojne ekonomske koristi", kaže Vladislav Jovanović, nekadašnji ministar i ambasador Jugoslavije u Ujedinjenim nacijama. Međutim postoji jedan uslov koji moramo da ispunimo ne bi li postali ekonomski najjača sila u Evropi.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Predsednik Srbije Ačleksandar Vučić uspostavio dobru saradnju sa Kinezima

On je danas za RTS rekao da su odlični odnosi sa Kinom i njihova još bolja perspektiva rezultat srpske politike razvijanja dobrih odnosa sa svima koji imaju dobre namere prema Srbiji.

Međutim, izbor Kine da Srbija bude centar za njeno plasiranje na kontinentu može da izazove ljubomoru kod suseda i strah kod onih koji ne žele da se ona etablira u Evropi.

- To pre svega donosi prestiž i priznanje srpskoj politici nezavisnosti i brojne ekonomske koristi, pod uslovom da Srbija bude sposobna da to iskoristi - napominje Jovanović.

Kada je reč o investicijama, on ocenjuje da se Kina do sada afirmisala kao zemlja koja drži svoju reč.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Vladislav Jovanović

Jovanović: Stepen spremnosti Kine da sarađuje sa Srbijom je takav da je omogućio da se u saradnju krene silovito

Sa nacionalnog stanovišta, navodi, bolje je da je Srbija sačuvala RTB "Bor" za sebe, ali dodaje da za to nije bila kadra i da nema sredstava.


Zato je i ustupanje "Železare" Kini, koja nema ofanzivne namere, najsrećnije rešenje u skoro izgubljenoj situaciji, zaključio je Jovanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading