Srbija i Nemačka osnivaju bilateralni okrugli sto za inovacije i digitalizaciju!

Autor: informer.rs, Republika

Vesti

19.09.2018

11:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj, Nenad Popović, sastao se sa državnim sekretarom u Saveznoj Vladi Nemačke za ekonomiju i energetiku, Oliverom Vitkeom, i tom prilikom je dogovoreno da Srbija i Nemačka osnuju bilateralni okrugli sto za inovacije, digitalizaciju, istraživanje i nauku.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Nenad Popović

U rad okruglog stola bili bi uključeni predstavnici dve zemlje iz državnog aparata, industrije, privrede, komora, akademije i drugih relevantnih struktura za podsticanje ekonomskog razvoja.

Popović i Vitke su ocenili da bilateralni sto Srbije i Nemačke u budućnosti može da preraste u širu regionalnu inicijativu.

- Razgovarali  smo o tome  da Srbija  u okviru ove  inicijative  bude motor  za okupljanje  zemalja Balkana, a Nemačka  motor za okupljanje članica Evropske unije - rekao je posle sastanka u nemačkom Ministarstvu ekonomije ministar Popović.

On je najavio da će odmah po povratku u Srbiju pokrenuti inicijativu za osnivanje ove strukture sa nemačkim partnerima. Ministar je izrazio uverenja da će ova inicijativa doprineti jačanju inovacionih kapaciteta i digitalizaciji srpske industrije i malih i srednjih preduzeća, kao i povećanju zaposlenosti i rastu zarada u Srbiji.

Tokom zvanične posete Nemačkoj ministar Popović će posetiti vodeći međunarodni sajam transportnih tehnologija InoTrans. Svake godine na ovom sajmu, na 200.000 kvadratnih metara izložbenog prostora, posetiocima se predstavljaju inovacije u oblasti železničkih tehnologija, infrastrukture, javnog prevoza, enterijera i izgradnje tunela. Tokom posete sajmu InoTrans ministar Popović će se sastati sa rukovodstvom nemačke kompanije Simens, kao i sa srpskim izlagačima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading