MIHAJLOVIĆEVA SA PINTEROM: Glavna tema izgradnja BRZE PRUGE Beograd-Budimpešta

Autor: Tanjug

Vesti

03.09.2018

13:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas s ambasadorom Mađarske u Beogradu Atilom Pinterom o saradnji dve zemlje u oblasti infrastrukture i saobraćaja, uključujući izgradnju brze pruge Beograd-Budimpešta.

RepublikaFoto: Tanjug/M. MIRČETIĆ
Zorana Mihajlović sa ambasadorom Mađarske u Beogradu Atilom Pinterom

- Srbija je počela radove na dve deonice i potpisala komercijalni ugovor za treću deonicu, i želimo da vidimo da projekat napreduje i sa mađarske strane, budući da je reč o zajedničkom kinesko-mađarsko-srpskom projektu koji će bolje povezati ne samo naše dve zemlje, nego i čitav ovaj deo Evrope - rekla je Mihajlovićeva.

Kako se navodi u saopštenju iz kabineta potpredsednice Vlade, Pinter je informisao Mihajlovićevu o aktivnostima koje se preduzimaju na realizaciji projekta gradnje brze pruge na teritoriji Mađarske, gde se očekuje da do kraja godine počnu radovi na rekonstrukciji.

Na sastanku je razgovarano i o realizaciji Okvirnog sporazuma o ekonomskoj i tehničkoj saradnji u oblasti infrastrukturnih projekata, potpisanog između vlada Srbije i Mađarske na zajedničkoj sednici u februaru, kao i o realizaciji projekta izgradnje Fruškogorskog koridora, tj. brze saobraćajnice Novi Sad - Ruma.

Među temama sastanka bila je i saradnja dve zemlje u oblasti vodnog i drumskog saobraćaja, uključujući rešavanje problema dugog zadržavanja na najprometnijim graničnim prelazima, dodaje se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading