MARATONSKA SEDNICA NO LASTE: Dogovorene dalje reforme preduzeća

Autor: Republika

Vesti

13.07.2018

17:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi direktori sektora, rukovodioci i šefovi SP lasta podneli su izvštaje o radu za period od 2015. do 2018. godine na maratonskoj sednici Nadzornog odbora (NO) koja je trajala dva dana, saopštila je Markteting služba ovog preduzeća.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Foto: Ilustracija

Po završtetku sednice, predsednik NO Dejan Mikuletić osvrnuo se na zaključke sednice:

- Sednica je trajala 13 sati i 30 minuta i ne znam da li je u nekom prethodnom periodu, neka od sednica NO toliko trajala. Nadzorni odbor je u saradnji sa Izvršnim odborom SP Lasta doneo značajne odluke kad je u pitanju reformisanje sistema unutar samog saobraćajnog preduzeća SP Lasta a.d. Beograd. Nadzorni i Izvršni odbor doneli su određene smernice, strategiju i plan u kom pravcu treba da ide Lasta - naveo je on i pojasnio da Lasta mora da nastavi sa reformama.

- Ukoliko hoćemo da budemo moderna kompanija konkurentna na tržištu, moramo neke stvari menjati u samom sistemu dosadašnje organizacije procesa poslovanja.  Nije dovoljno to što smo brend na tržištu i što postojimo 71.godinu, moramo pratiti savremene tokove, da bi išli dalje moramo tačno znati šta želimo i kuda idemo. Mi smo na ovoj sednici morali da se bavimo prošlošću firme,da bismo sagledali šta želimo u budućnosti. To je osnovna poruka koju smo danas poslali na sednici svim direktorima, rukovodiocima i šefovima sektora - rekao je on.

Kako je istakao, usaglašena je nulta tolerancije po pitanju korupcije, kriminala, nerada i svega onog što uništava Lastu.

- Od danas Lasta kreće sasvim drugačije da korača bržim, boljim i jačim koracima u budućnost. Zato je potrebno da svi u sistemu od NO i IO SP Lasta i svih zaposlenih, da krenemo tim koracima, da bi nam svima bilo bolje u narednom periodu. Zadatak Izvršnog odbora je da po preporuci NO  postupi  u skladu sa smernicama sa današnje sednice i u narednom periodu donese odgovarajuće mere po pitanju svih problema, koji su nastali usled lošeg rukovođenja bivših kadrova i da se utvrdi njihova odgovornost. Proces "resetovanja" celokupnog sistema  treba da traje što kraće i da bude što jače, bolje i brže - zaključio je na kraju razgovora gospodin Mikuletić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading