ANTIĆ: Radnici se nisu otrovali u rafineriji, mučninu izazvao jak miris!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

24.04.2018

09:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mediji su prethodnih dana prenosili da su zbog kvara na jednom od postrojenja NIS-a u Rafineriji nafte u Pančevu radnici zatražili pomoć zbog trovanja, a ministar energetike Aleksandar Antić kaže da je medicinskim pregledima utvrđeno da nije došlo do trovanja, ali i da državni organi ispituju taj slučaj.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Antić

Antić je rekao da su radnici bili izloženi snažnom neprijatnom mirisu, koji je kod njih izazvao mučninu.

- Pre više od nedelju dana je došlo do poremećaja u rafinerijskoj proizvodnji na jednom segmentu rafinerijskog postrojenja koji je u jednom trenutku bio ugašen i sada je proces restartovanja u toku - rekao je Antić jutros za Prvu televiziju.

Kako je naveo, paralelno sa tim na susednom gradilištu u okviru rafinerije, gde se gradi postojenje za duboku preradu, jedan broj radnika se požalio na određene probleme, a na teren su izašli svi nadlezni državni organi, od pokrajinskog Sekretarijata za zaštitu životne sredine, Inspekcije rada i ostalih.

Pančevo

- Detektovano je da se ti ljudi žale na određene simptome i medicinskim pregledima je utvrđeno da nije došlo do trovanja, ali da su po svemu sudeći bili izloženi snažnom neprijatnom mirisu koji je kod njih izazvao mučninu. Nisu zadržani na lečenju, već je nekoliko njih u jednom periodu zadržano u medicinskim ustanovama da bi se izvršilo dijagnostikovanje, ali su vraćeni svojim kućama i redovnim aktivnostima - kazao je on.

Jedna od pretpostavki je bila da su se radnici otrovali od sumpora, jer su radili oko postrojenja gde se upravo ova materija proizvodi

Antić je dodao da nadležni organi prate taj slučaj i da će javnost biti obaveštena.

Blic je prethodno preneo da od prošlog četvrtka, kada se desio kvar na jednom od postrojenja NIS-a u Rafineriji nafte u Pančevu, niko nije objasnio šta se tačno dogodilo u toj fabrici, kao ni šta se desilo sa čak 13 radnika koji su prethodnih dana zatražili lekarsku pomoć zbog stomačnih problema, mučnine i glavobolje.

Prema tim informacijama, dva dana zaredom, u četvrtak i petak, radnici su sa potpuno istim simptomima tražili lekarske preglede jer su se osećali loše na svom radnom mestu, tačnije na postrojenju "Duboka prerada" u bloku 20 i 21 Rafinerije u Pančevu.

Neki od njih su pregledani ambulantno i pušteni na kućno lečenje, ali su neki imali ozbiljnije posledice, zbog čega su upućivani na Vojno medicinsku akademiju (VMA) na posmatranje u trajanju od 24 časa i medicinske pretrage.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading