NEKO ĆE MORATI DA ODGOVARA! BAHATI BIZNISMEN UNAKAZIO SLAVIJU

Autor:

Vesti

16.04.2018

05:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Unakazili Slaviju! Firma MBA "Ratko Mitrović", koja je sa gradom Beogradom sklopila ugovor vredan dve milijarde dinara za rekonstrukciju ovog centralnog gradskog trga, svojom nemarnošću potpuno je uništila veliki gradski projekat.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Uništena Slavija

Zamišljen kao velelepni plato, ovaj prostor koji je trebalo da bude novo stecište Beograđana danas izgleda kao da su preko njega gazili tenkovi.

Plato zvanično još nije otvoren, a na njemu je već rupa do rupe. Ploče postavljene pre samo četiri meseca toliko su izlomljene kao da su stare četvrt veka. Prolaznici moraju da paze kuda idu da ne bi slomili noge, a žice koje su ostavljene da vise sa stubova za rasvetu samo što im ne bodu oči.

SLEDI I TUŽBA

Na ovom primeru pokazalo se i kako radi i kako dobija poslove bahati biznismen Branko Miljković, vlasnik pomenutog preduzeća. O tome za Srpski telegraf govori Milutin Ignjatović, generalni direktor Saobraćajnog instituta CIP, koji je radio projektno rešenje za Slaviju. On kaže da nije prvi put da Miljković tako radi i tvrdi da je loš posao sinonim za firmu MBA "Ratko Mitrović".

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Bahati biznismen Branko Miljković

- Iste skandalozne greške pravio je i u Ulici vojvode Stepe. On je neznalica. U projektu je sve dato, ali je on hteo da što pre završi posao, lepio je ploče blatom ili čime već i zato se desilo to što se desilo, a sad pokušava sve da svali na loš projekat. Ne možeš da daš ponudu nižu nego što koštaju te ploče i da očekuješ čudo. Miljković sve poslove dobija tako što daje damping cene i to je tragedija - ocenjuje Ignjatović, dok drugi naš sagovornik, uključen u ceo posao, uz molbu da mu ne navodimo ime objašnjava da Miljković ugovara damping cene da bi dobio tendere, a potom angažuje podizvođače sumnjive reputacije.

On objašnjava da je konkursno rešenje za Slaviju dao grad Beograd i da je CIP na tenderu dobio da uradi projekat u koji je uneto to konkursno rešenje.

- Miljković nije radio kako treba i po propisima, a ovo sada je njegov sraman postupak i neprimereno vađenje, pa razmišljamo da ga tužimo sudu - ističe Ignjatović.

Međutim, gazda MBA "Ratko Mitrović" nastavlja da se pere i krivicu svaljuje na projektanta koji je uredno prošao tender i podizvođača kog je sam angažovao.

- Projektno rešenje je imalo bar 30 grešaka. Pored toga, glavni projektant je jedno naveo u tenderskoj dokumentaciji, a onda je izmenio projekat. Krivi smo samo zato što smo podlegli pritisku da na insistiranje CIP za podizvođača angažujemo firmu iz Čačka, koja je loše uradila posao. Ispaštamo samo mi jer investitora zanima jedino nosilac radova - pravda se Miljković uz tvrdnju da je uništeno svega 20 odsto ploča.

NEMUŠTO PRAVDANJE

Međutim, na pitanje ko ugovara podizvođača, ističe da to čini glavni izvođač, ali se nemušto pravda da im je izbor nametnuo glavni projektant CIP.
- Za taj posao predviđeno je 11 miliona evra, a mi smo zaključili ugovor na čak 16 miliona jer se insistiralo na čačanskom preduzeću. Moji ljudi su pogrešili pošto su podlegli pritisku. Mi imamo crno na belo šta smo ugovorili, kakav je bio projekat - zaključuje Miljković i dodaje da će njegova firma ove nedelje o svom trošku započeti sanaciju novog platoa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Miona

16.04.2018 08:08

Videla sam plato i to je katastrofa. Pa izvodjacu radova treba zabraniti rad posle ovog posla. Ne mogu da verujem da je ono uradjeno u centru grada! Pa nisu valjda mislili da se to ne vidi. Ja ne znam sta je ono i sta je projektant hteo da napravi. Igrala se deca! Svi poslovi u ovoj zemlji se dobijaju po principu "ja tebi, ti meni" pa sta ispadne. Sramota sta rade sa nasim parama.