EPS-U OPROŠTENO 330 MILIONA DUGA

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

03.04.2018

16:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Upravni sud poništio je kaznu EPS Distribuciji od 330 miliona dinara, koju je tom preduzeću prethodno izrekla Komisija za zaštitu konkurencije.

RepublikaFoto: Tanjug
EPS

Tako je nakon višegodišnje pravne borbe i tri presude, poništena u celosti odluka Komisije, a EPS će osim povraćaja ukupnog iznosa, dobiti i 300.000 evra na ime zakonske zatezne kamate. 

"Sud je potvrdio da je višemilionska kazna doneta direktno protivno osnovnim principima domaćeg i evropskog prava konkurencije, kao i ljudskim pravima garantovanim Evropskom konvencijom o ljudskim pravima", saopštili su zastupnici EPS Distribucije, advokatska kancelarija Gecić. 

Komisija za zaštitu konkurencije je 2016. izrekla kaznu EPS Distribuciji i naložila plaćanje 330 miliona dinara zbog, kako su tvrdili, zloupotrebe dominantnog položaja na tržištu, a EPS je morao odmah da plati ovu kaznu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading