Generalni direktor NIS-a na Kopaonik biznis forumu

Autor: Sponzorisani tekst

Vesti

07.03.2018

16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a, učestvovao je na Kopaonik biznis forumu, nastupivši na panelu pod nazivom "Unapređenje konkurentnosti srpske ekonomije".

RepublikaFoto: Promo foto
Kopaonik biznis forum

Tjurdenjev je tom prilikom istakao da je u razvoj NIS-a od 2009. godine, kada je Gasprom njeft postao većinski akcionar, uloženo oko 2,6 milijardi evra, kao i da će biti nastavljeno sa ambicioznim programom investicija u skladu sa nedavno usvojenom Strategijom razvoja NIS do 2025. godine. On je dodao da je NIS najprofitabilnija kompanija u Srbiji koja sarađuje sa stotinama domaćih firmi. 

Generalni direktor NIS je istakao značaj uvođenja modernih tehnologija za kompaniju.

- Nove tehnologije su veoma važne za razvoj kompanije, kao i digitalizacija procesa proizvodnje. Želimo da privučemo mlade i talentovane ljude u kompaniju - rekao je Tjurdenjev.

Tjurdenjev je takođe istakao da su veoma značajna ulaganja u obrazovanje i naveo da je NIS investirao oko 20 miliona evra u sopstveni istraživački centar.

RepublikaFoto: Promo foto
Kiril Tjurdenjev

Pored generalnog direktora NIS-a na panelu su učestvovali predsednik Srpskog poslovnog kluba "Privrednik" Zoran Drakulić, predsednik Izvršnog odbora Rajfajzen banke Zoran Petrović, generalni direktor Delez Srbija Kventin Roje, predsednik Grčko-srpskog poslovnog saveta Simeon Comokos, direktor za nekretnine i razvoj Ikee u Jugoistočnoj Evropi Vladislav Lalić i ekonomista u Evropskom odeljenju MMF-a Kristina Ričmand.

Između ostalog, učesnici panela su se zauzeli za jačanje privatnog sektora u Srbiji, podizanje konkurentnosti domaće privrede, stalno unapređenje privrednog ambijenta, nastavak reformi i očuvanje makroekonomske stabilnosti.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading