NEDIMOVIĆ: Cenu maline odrediće tržište

Autor: Tanjug

Vesti

26.01.2018

22:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je danas da ne može da predvidi da li će cena maline u 2018. godini biti veća nego prošle godine, i da tu cenu određuje tržište, a ne on.

RepublikaFoto: Tanjug
Branislav Nedimović

- Mi gledamo da našim aktivnostima i otvaranjem različitih kanala za distribuciju proizvoda povećamo tražnju, a samim tim i cenu - rekao je Nedimović dodajući da je pitanje da li će cena u ovoj godini biti viša nego u prethodnoj - pogrešno pitanje.

- To je pogrešno pitanje ne zato što ne znam, mi pratimo očekivanja ali ja kad kažem očekujemo to i to - onda svi misle da će biti baš tako - kaže Nedimović.

Ipak, kao mogući znak, Nedimović je pomenuo da je trenutno u Ccileu berba malina i da je cena za 15 odsto veća nego što je bila prošle godine u ovo vreme.

- To je naša konkurentska zemlja kada je reč o zapadnom tržištu, videćemo kako će se tu stvar razvijati - rekao je Nedimović.

Cena maline, smatra on, nije osnovni problem, već je problem da zadržimo postojeće tržište a da takođe otvorimo novo.

- Ako budemo napadali sa većom količinom robe isto tržište, padaće nam cena, ako budemo rasli sa proizvodnjom isto će nam se desiti - rekao je.

Nedimović kaže "da je čuo" da je cenu maline oborila uvozna malina, a kako kaže, Srbiji je osam odsto ukupnog izvoza bio uvoz koji smo imali uglavnom sa prostora gde živi srpsko stanovništvo na prostoru Bosne i Hercegovine i na prostoru južne srpske pokrajine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading