ISPRAZNITE DŽEPOVE - NAPUNITE REZERVOAR: Do kraja nedelje poskupljenje goriva!

Autor: informer.rs, Republika

Vesti

17.01.2018

08:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog povećanja cene barela nafte na svetskom tržištu, sve vrste benzina i dizela u Srbiji do kraja nedelje mogle bi da poskupe za čak pet dinara po litru!

RepublikaFoto: pixabay.com
Sledi nam poskupljenje!

Aktuelna cena barela nafte na londonskom tržištu je ovih dana porasla za 3,3 odsto i tako je dostigla rekordni nivo u poslednje tri godine. Ovo poskupljenje osetiće i potrošači u Srbiji jer gotovo sva nafta koja se prerađuje i prodaje u našoj zemlji dolazi iz uvoza, prenosi Informer.

Vlasnici benzinskih pumpi očekuju da će gorivo sigurno poskupeti u narednim danima, ali se pad prodaje ne očekuje.

- Tržište Srbije u velikoj meri zavisi od uvoza nafte i derivata nafte, pa samim tim i promene cene na globalnom tržištu utiču na cene goriva u Srbiji. Oko 70 odsto sirove nafte koja se preradi u Rafineriji u Pančevu potiče iz uvoza, a uvoze se i određene količine gotovih proizvoda, pre svega dizela, benzina i tečnog naftnog gasa - istakao je direktor Udruženja naftnih kompanija Srbije Tomislav Mićović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading