ZAVRŠENA KAMPANJA "VOZI ODMORAN": Srpski telegraf nagrađen plaketom!

Autor:

Vesti

21.09.2018

15:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Agencija za bezbednost saobraćaja podelila je plakete zahvalnosti povodom uspešnog završetka kampanje "Vozi odmoran" (Drive fresh).

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Dobitnici priznanja Agencije za bezbednost saobraćaja u kampanji "Vozi odmoran"

Treću godinu zaredom ova kampanja budi veliko interesovanje među učesnicima u saobraćaju, jer je namenjena putnicima na dugim putovanjima kao i tranzitnim putnicima kroz Srbiju.

Ovim povodom je v.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmina Milošević iznela rezultate ovogodišnje kampanje koja je sprovedena u toku protekla tri meseca, a koja je doprinela smanjenju broja poginulih osoba u saobraćajnim nezgodama na teritoriji Srbije.

- Jun, jul i avgust su meseci kada je pojačan intenzitet saobraćaja, pa samim tim i broj saobraćajnih nezgoda. Gotovo trećina svih nezgoda desi se upravo tokom leta. Rezultati velike letnje kampanje "Vozi odmoran" su takvi da imamo smanjenje u broju saobraćajnih nezgoda za 4 odsto, broj poginulih u odnosu na prošlu godinu manji je za 8 procenata, dok je 14 odsto manje povređenih, što u brojkama iznosi oko 900 ljudi manje koji su iz nezgoda izašli sa nekom od povreda - istakla je Miloševićeva.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Naš novinar sa Jasminom Milošević prilikom dodele plakete

Ona je navela da dok god postoji ijedna žrtva u saobraćajnim udesima Agencija ne može biti potpuno zadovoljna podacima.

- Međutim, ako imamo trend smanjenja u svim navedenim aspektima, onda imamo pravo da izrazimo zadovoljstvo i sebi zadamo još jedan cilj, a to je da se ovaj trend zadrži nadalje - naglasila je v.d. direktora.

Među laureatima koji su dobili plaketu za podršku kampanje "Vozi odmoran" bila je i naša novinska kuća, koja je čitavu akciju zdušno podržala od prvog dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading