JEDINSTVENA ŠKOLA U ZEMLJI I REGIONU: Godinu dana Visoke škole socijalnog rada u Beogradu

Autor: M. M. L.

Vesti

19.09.2018

17:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Visoka škola socijalnog rada u Beogradu uspešno je navršila prvu godinu rada. Pored osnovnih i master studija socijalnog rada i logopedije, stregionuudenti pohađaju i smer Okupacione terapije, koji je ovu školu izdvojio kao jedinstvenu u zemlji i .

RepublikaFoto: Promo foto

Prof. dr Vladimir Ilić, osnivač i direktor ove visokoškolske ustanove, kaže da je osnovni cilj Okupacione terapije da očuva i unapredi potencijale osobe, posebno posle povreda ili bolesti.

- Okupaciona terapija predstavlja i prevenciju psihičkih smetnji jer udaljava od opsesivnih misli, apatije i očajavanja, a istovremeno jača koncentraciju i obnavlja veze sa realnošću. Upravo vraćanje sposobnosti za samostalan život svakom pojedincu čini veštinu za koju obučavamo naše studente kroz teoriju i praksu i to nas čini posebnom ustanovom, jer se pokazalo da naši polaznici mnogo lakše savladavaju teorijski deo nastave kada imaju priliku da se susretnu sa realnim situacijama u praksi - ističe prof. dr Ilić i napominje da se studenti ovde školuju za zanimanja budućnosti koja su preko potrebna i u ovom trenutku,

- Vrlo su tražena i druga dva smera za koje su oformljene akademske i master studije, a to su Socijalni rad i Logopedija. Svi profesori su eminentna imena u svetu nauke i u oblastima kojima se bave - napominje Ilić.

- Naročito smo ponosni na angažovanje naših profesora i saradnika u širenju svesti o značaju kadrova koje školujemo jer se pokazalo da na tržištu rada postoji ogroman disbalans u broju školovanih logopeda, socijalnih radnika i terapeuta i potražnje za istim - ističe naš sagovornik.

A prvu godinu rada škole obeležili su i prvi veliki projekti. Jedan od njih je izdavanje časopisa za teoriju i praksu socijalnog rada, specijalne edukacije i rehabilitacije Paradigma, a drugi je Međunarodni naučni skup Socijalna politika na raskršću vekova, koji će biti održan od 22. do 23. novembra 2018. u svečanoj sali škole na Terazijama 34.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading