LJAJIĆ: Brač želi avio liniju sa Beogradom!

Autor: Tanjug

Vesti

19.09.2018

14:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić potvrdio je danas Tanjugu da je Brač zainteresovan da se tokom sezone otvori direktna avio linija između Beograda i ovog hrvatskog ostrva.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Rasim Ljajić

Ljajić je rekao da je primio delegaciju Brača koja je kao argumente za ovu inicijativu navela činjenicu da je aerodrom ti u Splitu prebukiran, da su velike gužve, a da veliki broj turista, njih oko 20.000, dolazi iz Srbije na ovo ostrvu i okolinu.

Iskazali su interes, naveo je Ljajić i dodao da ih je uputio da pismo o namerama upute Er Srbiji, što su oni danas i učinili.

Ministar je dodao da je odluka na Er Srbiji koja će u zavisnosti od svojih ekonomskih interesa odlučiti o ovoj inicijativi.

Inače, "Slobodna Dalmacija" danas je objavila vest da će od idućeg leta "Er Srbija" povezivati Brač sa Beogradom.

Kako je naveo ovaj list, direktor aerodroma Brač Tonči Peović tu ideju u Beogradu je predočio ministru turizma Srbije Rasimu Ljajiću, a, kako list navodi, liniju bi održavali avioni kompanije "Er Srbija".

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Peović je, piše Dalmacija dobio načelnu podršku za svoju inicijativu.

Na sastanku u Beogradu bili su načelnik opštine Bol Tihomir Marinković i direktor kancelarije Turističke zajednice Markito Marinković.

U ovoj turističkoj sezoni na pistu bračkog aerodroma sletali su avioni 11 evropskih destinacija.

Za novu sezonu, kazao je Peović za Slobodnu dalmaciju, planiraju se nove linije, a jedna od njih je i ona s Beogradom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading