SRPSKI TELEGRAF SAZNAJE - POBEDA! Država šalje malog Dušana na lečenje u Barselonu!

Vesti

15.09.2018

09:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teško obolelog četvorogodišnjeg dečaka Dušana Todorovića, kako saznaje Srpski telegraf, država Srbija šalje na lečenje u Barselonu!

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Dušan Todorović

Naime, za ponedeljak je zakazana Sednica Budžetskog fonda za lečenje u inostranstvu pri Ministarstvu zdravlja, povodom slučaja obolelog dečaka.  

- Na ovoj sednici biće doneta odluka da se odmah uplati dodatnih 160.000 evra, koliko nedostaje za lečenje ovog mališana. Prikupili smo svu dokumentaciju za obolelog dečaka Dušana Todorovića, i u ponedeljak će hitno zasedati članovi Budžetskog fonda, koji će odobriti novac za lečenje u bolnici u Barseloni. Zahvaljujući porukama i uplatama na račun, od strane građana Srbije, sakupljeno je do sada 30.000 evra. Na dečakovom ocu je odluka da li će taj novac uplatiti u Fond, pa da država doda još 160.000 evra, ili će Fond platiti kompletan iznos, a prikupljeni novac da ostane za lečenje druge dece - kaže izvor Srpskog telegrafa iz Ministarstva zdravlja.

RepublikaFoto: Privatna arhiva

Podsetimo, mali Dušan Todorović već dve godine vodi tešku borbu za život, i nije mu preostalo mnogo vremena. Ovaj hrabri mališan od 2016. boluje od podmuklog raka nadbubrežne žlezde -neuroblastoma.

RepublikaFoto: Privatna arhiva

Mali Duki, kako ga zovu, je već jednom operisan, prošao je ciklus hemoterapija, ali bolest se u julu 2018. vratila. Dušan sada mora biti poslat na lečenje u bolnicu u Barseloni, koje košta 191.312,81 evra.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading