SRBIJO, SPREMI SE ZA POTOP: Tačno ovog dana se vraćaju CRNI OBLACI!

Autor: Republika

Vesti

24.08.2018

20:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

RHMZ je upozorio da se u nedelju očekuju kratkotrajne vremenske nepogode praćene obilnim padavinama (30 mm, lokalno i više), gradom i olujnim vetrom.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Ilustracija

U Srbiji će u subotu biti pretežno sunčano i toplo. Ujutru na severu, posle podne, uveče i u toku noći i na zapadu i jugu Srbije uz lokalni razvoj oblačnosti pljuskovi sa grmljavinom

Vetar slab, ujutru na jugu Banata umeren, jugoistočni, na severozapadu severozapadni. Jutarnja temperatura od 14 do 22 C, najviša dnevna od 30 do 34 C. 


U Beogradu pretežno sunčano i toplo. Vetar slab jugoistočni. Jutarnja temperatura oko 22, najviša dnevna oko 33 C. 

U nedelju pre podne na severozapadu, a posle podne i uveče i u ostalim krajevima naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom, pojačanim severozapadnim vetrom i osetnim padom temperature. U zoni fronta lokalno obilne padavine, grad i olujni udari vetra. 


U većem delu zemlje na snazi je narandžasti meteo-alarm. 

Narandžasti meteo-alarm označava opasne vremenske prilike. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i pratiti savete koje daju nadležne državne službe. 

U ponedeljak pretežno oblačno, za sedam do 10 stepeni svežije, mestimično sa kisom. U utorak postepeni prestanak padavina i delimično razvedravanje. 

Zatim će do kraja perioda preovladavati sunčano vreme uz postepeni porast temperature.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading