ZBOG PRETNJI UBISTVOM: Članu Vladine komisije za slučajeve nestalih beba DODELJENA POLICIJSKA ZAŠTITA

Autor: novosti.rs, Republika

Vesti

19.08.2018

19:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Članu Vladine komisije za rasvetljavalje slučajeva nestalih i predsedniku Udruženja "Za istinu i pravdu o bebama" Radiši Pavloviću dodeljena je policijska zaštita zbog svakodnevnih pretnji sa kojima se suočava.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Kako pišu Novosti, Pavloviću je zaštita dodeljena po nalogu nadležnog tužilaštva.

- U toku je istraga o pretnji koju sam dobio telefonom, gde mi je jedna osoba, čiji je identitet utvrđen, zapretila da će mi prosuti creva. Zna se i nalogodavac te pretnje, reč je o osobi iz Beograda - navodi Pavlović.

Kaže da je Udruženje podnelo više prijava protiv pojedinaca zbog, kako tvrdi, zataškavanja istine i važnih podataka iz ranijih istraga o slučajevima nestalih beba.

Dodaje da je ovom udruženju, čije je sedište u Kragujevcu, do sada prijave o nestanku beba podnelo oko 2.000 ljudi.

Pretnje je, tvrdi, primao i ranije, ali je u poslednje vreme to učestalo. Navodi da su učestale i sabotaže na automobilima kojima je išao na razna mesta i sastanke u Srbiji kako bi prikupljao podatke i razgovarao sa raznim ljudima koji veruju da su njihova deca nestala.

- Samo u Kragujevcu ima više od 120 starih i prijavljenih slučajeva nestanka beba. Prijavljeno je i petnaestak novih slučajeva. Mislim da je i to razlog za učestale pretnje koje su mi upućene - tvrdi Radiša Pavlović.

Pavlović navodi da su mu bušili i gume na automobilu, odvijali šrafove na točkovima.

- Ne plašim se i nemam problem da javnost i dalje obaveštavam o našim aktivnostima. Pomažemo ljudima koji traže svoju decu i nećemo stati - kaže Pavlović.

- Sadašnja vlast je kroz odluku o formiranju Vladine komisije za ispitivanje postupaka državnih organa u rasvetljavanju prijavljenih slučajeva nestalih beba u Srbiji, ozbiljno rešila da se taj višegodišnji problem reši - kaže Pavloviæ.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading