HOROR U ĐENOVI KAO UPOZORENJE SRBIJI: Vanredna kontrola nekih mostova, evo i kojih!

Autor: Tanjug

Vesti

15.08.2018

11:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović naložila je danas vanredni inspekcijski nadzor nad svim mostovima u Srbiji dužim od 100 metara. Vanredni nadzor naložen je posle jučerašnjeg stravičnog rušenja dela mosta u dužini od 200 metara u Đenovi, kada je, prema poslednjim podacima, poginulo najmanje 37 ljudi.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

Vanredni nadzor će izvršiti tim koji će biti sastavljen od stručnjaka iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i preduzeća iz drumskog i železničkog saobraćaja.

Predmet kontrole i provere biće mostovi na putevima i prugama u Srbiji koji su građeni pre više decenija, a koji su u međuvremenu sanirani i rekonstruisani, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Cilj vanrednog inspekcijskog nadzora biće kontrola kako potrebne dokumentacije, tako i konstrukcije mostova.

U saopštenju se napominje da javna preduzeća "Infrastruktura Železnice Srbije“ i "Putevi Srbije“, u skladu sa zakonom i svojim nadležnostima, redovno kontrolišu sve mostove na prugama, auto-putevima i regionalnim putevima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading