Pokreće se istraga: KIKINDA POD OPASNIM OTROVOM?!

Autor: Tanjug

Vesti

16.07.2018

16:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan obišao je danas Regionalni centar za upravljanje otpadom na teritoriji Kikinde, povodom sumnji nadležnih da se na toj lokaciji, na deponiji i u njenoj okolini, nalazi nezakonito odložen opasni otpad, zbog čega su otvorili istragu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: ilustracija

U okviru istrage biće utvrđeno da li je došlo do propusta i eventualne kontaminacije, što će pokazati uzorci nakon detaljnih analiza stručnih institucija, rekao je ministar Trivan.

- Da li postoji osnovanost sumnji, pokazaće istraga, a javnost će biti blagovremeno obaveštena o rezultatima analiza uzorkovanih materija iz otpada i zemljišta - rekao je on.

Prema njegovim rečima, svaki deo Srbije mora biti proveren. 

- Bavićemo se svim preduzećima koja se bave tretmanom opasnog otpada, kao što ćemo se baviti svim deponijama gde se odlaže otpad, kako bi znali šta se na njima dešava, kako se njima upravlja, a da bi sprečili eventualna zagađenja, i u tome neće biti izuzetaka - istakao je Trivan.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Goran Trivan

Ona je, kako je saopstilo ministarstvo, naglasio da je veoma je važno da preduzeća koja posluju sa opasnim otpadom, rade to na zakonit način. 


- Striktno ćemo poštovati zakon, bez obzira o kome se radi, velikoj ili maloj firmi, kako bi zaštitili zdravlje i bezbednost naših građana. Zdravlje nacije neposredno zavisi od stanja životne sredine, i zato je nedopustivo zagađivanje zemljišta, deponija, zagađivanje vode i bilo kakva degradacija životne sredine. Profit ni u kom slučaju ne može biti, i nije važniji od našeg zdravlja - istakao je ministar Trivan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading