AKCIJA MMA BORCA, SRPSKOG TELEGRAFA I PORTALA REPUBLIKA.RS: Srbijo, pomozi, licitiraj da spasemo Teodoru!

Autor: M. M. LESKOVAC - K. MARTIĆ

Vesti

05.07.2018

05:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dušan Džakić, čuveni srpski MMA borac i zaštitnik napuštenih životinja, još jednom je opravdao epitet fajtera mekog srca. Ovaj humani mladić prodaje svoje rukavice i plašt iz mečeva da bi pomogao u prikupljanju novca za lečenje male Teodore Cvetanović iz Aleksinca, jednogodišnje devojčice koja se bori sa leukemijom.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

Licitacija će biti preko Srpskog telegrafa i portala Republika.rs od 5. do 12. jula. Svako ko želi da učestvuje neka pošalje SMS poruku na telefon 066/80-30-518. U poruci pošaljite svoje ime, prezime i iznos za koji želite da otkupite Džakićev plašt i rukavice. Početni iznos je 10.000 dinara, a svakog dana na portalu Republika.rs može se pratiti ko je licitirao i kolikim iznosom. Takođe, Srpski telegraf će objavljivati spisak 10 učesnika sa najvećim ponudama. Na kraju licitacije, 12. jula u 12 sati, objavićemo ime pobednika (najveća predložena suma) koji tog dana treba da uplati novac i pošalje uplatnicu kao dokaz. Pobedniku će Džakić lično uručiti plašt i rukavice, a mala Teodora će biti korak bliže ozdravljenju.

Dušan Džakić prodaje pobedničke rukavice i plašt da pomogne devojčici. Licitacija preko Srpskog telegrafa i portala Republika.rs od 5. do 12. jula

Dok na rukavicama piše poruku za malu Teodoru "nema predaje", Džakić poziva ljude da se odazovu jer do kraja avgusta mora da se prikupi 50.000 evra neophodnih za lečenje ove malene devojčice u Bolonji.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

- Ove rukavice sam najčešće koristio u mečevima. Meni su donosile pobede, očekujem da ih donesu i Teodori - kaže hrabri MMA borac i apeluje na sve da pomognu u lečenju i doniraju novac.

Akciju je pokrenuo ugledajući se na prijatelja Aleksandra Džokera Ilića, još jednog borca koji je svoje rukavice prodao u humanitarne svrhe.

- On je za njih dobio 25.000 dinara i donirao ih Fondaciji "Tijana Jurić". Nadam se da ćemo mi oboriti taj rekord - poručuje Džakić.

50 hiljada evra mora da se sakupi do kraja avgusta da bi Teodora mogla u Bolonju na lečenje

Miloš Cvetanović, otac male Teodore, zahvalan je Džakiću, Srpskom telegrafu i portalu Republika.rs što učestvuju u najvažnijoj borbi - za život njegove ćerke.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

- Od srca vam mnogo hvala! Rok da se sakupi novac je sve bliži, a mi ne znamo šta još da učinimo da ga prikupimo do kraja avgusta. Lečenje u Bolonji jedina je nada za našu ćerku. Imala je 49 hemioterapija, koje su iscrpele njen organizam, i više nema vremena za čekanje - priča Miloš.

Teodora boluje od teškog oblika leukemije, HLH (hemofagocitna limfohitiocitoza) D76.1. Za nastavak lečenja neophodna joj je transplantacija koštane srži, koja treba da se uradi u inostranstvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading