SAB TRAVEL OSTAJE BEZ LICENCE: Ljudi masovno izvisili za letovanje

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

25.06.2018

14:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi koji su uplatili putovanje preko turističke agencije "S.A.B. travel" zaključno sa 22. junom neće otići na odmor jer je ta agencija otkazala sve aranžmane, a pomoćnica ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Vera Božić Trefalt kaže da će protiv agencije biti podnet predlog za oduzimanje licence i zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

RepublikaFoto: pixabay.com


Nakon sastanka ministarstva i direktora agencije S.A.B, Božić Trefalt prenela je Tanjugu da je on rekao da će sva putovanja zaključno sa oktobrom biti otkazana, a da će agencija u narednim danima obaveštavati sve putnike o otkazivanju aranžmana. 

Ono što će ministarstvo nastojati, tvrdi, jeste da S.A.B postupi u skladu sa Zakonom o turizmu, tako što će morati da obešteti putnike.

- Najpre bi svi putnici trebalo da se obrate samoj agenciji, koja je u roku od osam dana u obavezi da odgovori. Ukoliko do toga ne dođe, putnici mogu da se obrate turističkoj inspekciji - objasnila je Trefalt.

Agencija bi u skladu sa tim, prema njenim rečima, trebalo svim putnicima u roku od 15 dana da nadoknadi novac, a ukoliko do toga ne dođe, aktivira se garancija putovanja u iznosu od 300.000 evra. 

Pomoćnica ministra rekla je da S.A.B ima zaključeno 3.572 ugovora o putovanju, a da će od toga 2.249 ugovora biti otkazano.

Ona je ukazala i da turistička inspekcija vrši nadzor agencija od 20. juna, kada je dobila saznanje da se putnici koji su letovanje uplatili preko S.A.B.-a "neće vratiti sa puta".


Upitana šta će biti sa putnicima koji su već na odmoru, Trefalt kaže da je direktor agencije na sastanku rekao da će uredno i bez problema biti vraćeni u Srbiju. 

Slično se desilo i agenciji "Fly fly travel"

Podsetila je da se sličan slučaj desio i sa agencijom "Flaj flaj travel", a da ništa nije ukazivalo da će se to desiti. 


- Dok je Flaj flaj bio insolventan ali nije imao konkretne prijave, S.A.B travel nije bio ni dan u blokadi - rekla je Trefalt i dodala da su prve prijave za agenciju stigle tek nakon ovog slučaja.

Agencija S.A.B. je grupi od oko 450 putnika pre nekoliko dana otkazala putovanje bez adekvatnog obrazloženja, a nakon toga na sajtu agencije pojavilo se obaveštenje da su sva putovanja zaključno sa 22. junom okazana zbog "više sile". 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading