HITNO UPOZORENJE: Ekstremno nevreme pogodiće OVE delove Srbije - U NAREDNIH SAT VREMENA!

Autor:

Vesti

15.05.2018

12:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republičkihidrometorološki zavod izdao je hitno upozorenje na nevreme sa gradonosnim oblacima, te da su do oko 15 sati mogući pljuskovi, grmljavina i grad u Južnobanatskom okrugu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Crni oblaci nadviće se nad Srbijom

- U narednih sat vremena jaka konvektivna oblačnost na području Južnobanatskog okruga uslovljava intenzivne pljuskove sa pojačanim vetrom, lokalno većom količinom kiše i pojavom grada - napisali su na sajtu RHMZ-a uz napomenu da najava važi do nešto pre 15 časova.

Nevreme, kako objašnjavaju nije usmereno ka Beogradu, a neke delove Srbije je već pogodilo.

- Oblak koji se formirao i u toj struji se premešta od Smedereva na severoistok. Nevreme je već pogodilo istočne delove zemlje, jugoistok i Banat. Uglavnom su to pljuskovi i grmljavina, a lokalno je moguć i grad. Padavine su počele i u Pančevu, uopšte u južnobanatskom okrugu nevreme je većeg intenziteta - kažu iz RHMZ-a.

Foto: hidmet.gov.rs/printscreen
RHMZ upozorava!

Crveni meteoalarm u većem delu Srbije

Crveni meteoalarm koji upozorava na veoma opasno vreme na snazi je u Banatu, istočnoj, jugostičnoj Srbiji i na Kosovu.

U svim ovim delovima Srbije osim u Banatu, upozorava se na nevreme praćemo grmljavinom i obilne padavine.

- Vreme je vrlo opasno. Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intezitetaa da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi - navodi se u objašnjenju za crveni meteoalarm.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading