ČETIRI TELEVIZIJE KREĆU U TRKU ZA NACIONALNU FREKVENCIJU!

Autor: informer.rs

Vesti

26.04.2018

20:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četiri televizije, Studio B, BK, N1 i Kopernikus ulaze u trku za dodelu pete nacionalne frekvencije za televizijsko emitovanje.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) prošle nedelje je raspisalo javni konkurs za dodelu nacionalne frekvencije, dok su uslovi konkursa objavljeni u utorak. Lista prijavljenih biće objavljena u roku od 60 dana od objavljivanja konkursa u "Službenom glasniku". Glavni konkurenti, tvrde upućeni, biće Studio B, BK TV, N1 i Kopernikus.

Rok za prijavu je 60 dana, posle čega će se lista kandidata objaviti, nakon čega REM ima rok od dodatnih 60 dana za odluku. Dakle, sve bi trebalo da se zna na jesen... - rekli su nam juče u REM.

I dok se Kopernikus, N1 i Studio B nisu oglašavali, Bogoljub Karić potvrđuje da će BK biti na konkursu.

- Pre 12 godina nam je protivzakonito oduzeta licenca, koja je data TV Avala, a bivša vlast se oglušila o zakon. Taj prostor ostao je prazan. Naša ideja jeste da tri generacije porodice sednu i gledaju program, koji će pre svega promovisati ekonomiju i porodični biznis- ističe Karić.

Medijski stručnjak Saša Borojević, na drugoj strani, smatra da je pitanje frekvencije postalo političko pitanje.

- U trenutku kad SBB nije uspeo da kupi 'Telekom' i kada KKR kupuje medije u regionu, bitno je da nacionalna frekvencija pripadne televiziji koja će emitovati objektivne informacije. Borba za medije je borba za prevlast na Balkanu. Pitanje medijskog uticaja je pitanje opstanka državne politike - zaključuje Borojević.

Uslovi za dobijanje nacionalne frekvencije

* oprema i tehnička sredstva (studijske i terenske digitalne kamere, računari, audio i video mikseta)
* poslovni prostor i redakcija (urednici, novinari i ostalo osoblje)
* programski elaborat koji mora da ima informativni, naučno-obrazovni, kulturno-umetnički, dokumentarni, dečji i program za maloletnike

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading