Institut Miroljuba Petrovića ne ide ni POD MAČ BATO, ni na akreditaciju!

Autor: Večernje novosti, Republika

Vesti

24.04.2018

08:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miroljub Petrović je direktor Instituta za nacionalnu istoriju koji bez akreditacije i sa adresom u Njujorku, za 950 evra po godini, nudi studije istorije.

RepublikaFoto: pink.rs/printscreen
Miroljub Petrović

U javnosti poznat po izreci "pod mač, bato", posle duhovnih i estradnih savetnika i lekara prirodne medicine, počeo je da školuje i diplomirane istoričare. 

Na sajtu instituta navodi se da je ustanova u procesu akreditacije kod ministarstva. Niti je napisano kod kog ministarstva, niti ijedno ministarstvo, pa bilo ono zaduženo i za prosvetu, izdaje akreditacije.

To je dosad bio posao Komisije za akreditaciju, a uskoro će se njime baviti Nacionalno akreditaciono telo, koje bi u narednim nedeljama trebalo da bude formirano, pišu Večernje novosti.

U Komisiji, nezvanično saznaje list, nikada nisu akreditovali ovakvu instituciju, niti imaju njihov zahtev. U Ministarstvu prosvete kažu da oni nisu izdali dozvolu za rad ovom institutu.

Direktor Miroljub Petrović odbio je da govori za "Novosti" o radu Instituta, o tome da li su neki studenti već upisani, da li je nastava počela, da li se odvija onlajn ili imaju prostorije u Srbiji...

Institut za nacionalnu istoriju deo je Centra za prirodnjačke studije, a Petrovićeve obrazovne institucije više puta su menjale ime - fakultet, institut, univerzitet za prirodnu medicinu, za prirodne studije...

Cena školarine bila je ista i na ovim, takođe neakreditovanim studijama, samo što su ranije, 2012. godine, imali registrovane prostorije u Beogradu i Novom Sadu. Posle se biznis preselio u virtuelni svet.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading