Karleuši preti pet godina robije

Vesti

20.03.2018

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Antivakcinašima preti do pet godina robije! Tužilaštvo za visoko-tehnološki kriminal pokrenulo je postupak za utvrđivanje krivične odgovornosti čak 43 osobe, među kojima su i javne ličnosti, zbog lobiranja protiv MMR vakcine i protivljenja vakcinaciji. Prva na spisku je nadrilekar Slađana Velkov, a tu su i Jelena Karleuša, Maja Volk, Mirjana Bobić Mojsilović, Miroljub Petrović...

Foto: instagram.com/karleusastar
Jelena Karleuša

IZAZIVANJE PANIKE

Istraga je pokrenuta nakon što je u februaru 270 roditelja Prvom osnovnom sudu u Beogradu protiv njih podnelo krivičnu prijavu zbog izazivanja panike i nereda.

Advokat Ognjen Radić kaže da za ovo delo, u zavisnosti od optužnice i odluke suda, može uslediti kazna i do pet godina zatvora.

13 ljudi umrlo u Srbiji od malih boginja

- U tužilaštvu će morati da saslušaju sve čija se imena navode u krivičnoj prijavi. Moraće da uključe i veštaka koji će da veštači njihove poruke na društvenim mrežama. Zaprećena kazna za delo izazivanja panike i nereda jeste zatvor od tri meseca do tri godine i novčana kazna. Ako je to delo učinjeno putem sredstava javnog informisanja ili sličnih sredstava ili na javnom skupu, učinilac će se kazniti zatvorom od šest meseci do pet godina - objašnjava Radić.

U tužilaštvu navode da su u toku provere činjeničnog stanja i prikupljanje dokaza.

NEMA USTUPAKA

Ove javne ličnosti su "predmet obrade i procesuiranja". U ovom, kao ni u bilo kom drugom predmetu, neće biti ustupaka niti izuzetaka u smislu utvrđivanja krivične odgovornosti i gonjenja, kažu u tužilaštvu.

Podsetimo, od malih boginja u Srbiji je do sada umrlo 13 ljudi, a od oktobra 2017. registrovano je 3.732 obolelih. Najmlađi oboleli ima 15 dana, a najstariji 70 godina. Većina obolelih nije vakcinisana, nije potpuno vakcinisana ili je vakcinalni status nepoznat.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Gaga

19.09.2019 13:51

Jeleni je malo pet godina.Svaki njen nastup je negacija dobra.