TUŽILAŠTVO POKRENULO ISTRAGU PROTIV POZNATIH ANTIVAKCINAŠA!

Autor: blic, Republika

Vesti

19.03.2018

10:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više javno tužilaštvo, odeljenje za visokotehnološki kriminal, pokrenulo je istragu protiv antivakcinalista koji su preko fejsbuka širili besmislice, izazivali paniku i iznosili netačne informacije o MMR vakcini.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: ilustracija

Na taj način uticali su da se smanji obuhvat vakcinisane dece, a sve to je imalo za posledicu i ima epidmiju morbila, koja uveliko traje u Srbiji.

- Više javno tužilaštvo u Beogradu - odeljenje za visokotehnološki kriminal postupa u pravcu utvrđivanja krivične odgovornosti više javnih ličnosti protivnika vakcinacije dece i oni su predmet obrade i procesuiranja Odeljenja koje vrši provere navedenog činjeničnog stanja i prikuplja potrebne dokaze i dokumentaciju kako bi na adekvatan način i u potpunosti pretkrivični postupak bio sproveden i okončan - stoji u saopštenju višeg javnog tužilaštva.

Navodi se i da ni u ovom kao ni u bilo kom drugom predmetu neće biti ustupaka niti izuzetaka u smislu utvrđivanja krivične odgovornosti i krivičnog gonjenja onih lica koja su izvršila neko krivično delo, a nakon što budu prikupljeni svi relavantni dokazi i sprovedene i druge procesne radnje tužilaštvo će blagovremeno o tome obavestiti javnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading