OŠ "Radoje Domanović" u Nišu: Posle zone bez mobilnih telefona, UVELI UNIFORME ZA NASTAVNIKE!

Autor: D. I.

Vesti

21.02.2018

22:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavnici i učitelji OŠ "Radoje Domanović" u Nišu, kao primer svojim đacima, prvi u Srbiji obukli su uniforme. Veruju da će to uticati i na učenike da lakše prihvate pohađanje škole u učeničkim uniformama.

RepublikaFoto: S. ĐORĐEVIĆ


- Po preporuci Ministarstva prosvete uradili smo anketu i većina roditelja bila je za uniforme. Međutim, otpor se pojavio kod pojedinih đaka, pa smo odlučili da uvedemo uniforme za nastavnike kako bi kao prosvetni radnici dali primer đacima. Našim učiteljima ovo nije obaveza, već će ih, kako sami kažu, nositi sa zadovoljstvom - kaže direktorka škole Dušica Tričković i dodaje da su uniforme kreirale profesorke, a da su teget boju odabrale kao simbol poverenja.

RepublikaFoto: S. ĐORĐEVIĆ
Uniforme za profesore u Nišu

Inače, uniforme nisu jedina novina u ovoj školi. Uvedena je i tzv. zona bez mobilnih telefona. I za nastavnike i za učenike važi pravilo da po ulasku u školsko dvorište isključe mobilne telefone i ne koriste ih dok su u školi, bez obzira na to da li traje nastava ili su odmori. Ovom predlogu, kaže direktorka, niko se nije protivio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading