KIŠA I OLUJNI VETAR U CELOJ SRBIJI: Evo kada očekujemo sneg!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

03.02.2018

07:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jače naoblačenje sa kišom i padom temperature tokom dana će se sa severa i zapada Srbije proširiti na ostale krajeve zemlje.

RepublikaFoto: pixabay.com

Na visokim planinama biće izgleda za sneg. Više padavina očekuje se na jugozapadu i jugu zemlje. Duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar, u Banatu i Pomoravlju olujni, a na planinama jak i olujni jugozapadni.

Tokom dana vetar će biti u skretanju na severozapadni pravac i postepenom slabljenju, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Uveče i tokom noći slabljenje intenziteta padavina, a uz dalji pad temperature kiša će preći u sneg ponegde i u nižim predelima.

Jutarnja temperatura od 2 C na istoku do 10 C na jugu Banata, najviša dnevna od 5 C na severozapadu do 19 C na jugoistoku.

U Beogradu će biti oblačno i hladnije sa kišom, intenzivnijom po podne. Vetar pre podne jak jugoistočni, a mogući su i udari olujne jačine, po podne vetar će biti u skretanju na severozapadni pravac i u slabljenju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Jutarnja temperatura oko 8 C, najviša dnevna oko 12 C, po podne temperatura će biti u značajnom padu pa je tokom noći na širem području grada moguća kratkotrajna pojava snega.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u nedelju će biti pretežno oblačno i hladnije, uz postepeni prestanak padavina. U ponedeljak i veći deo dana u utorak biće umereno oblačno i suvo.

U utorak po podne i uveče na jugu i jugozapadu, a u sredu i u ostalim krajevima, naoblačenje sa kišom, na visokim planinama sa snegom. Zatim umereno i potpuno oblačno, mestimično sa kišom, na planinama sa snegom. Temperatura oko, a krajem perioda malo ispod proseka za ovo doba godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading