PATRIJARH PRED BOŽIĆ: Rijaliti su oličenje problema našeg vremena!

Autor: alo.rs

Vesti

04.01.2018

07:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poglavar SPC besan zbog Mace Diskrecije i Zmaja od Šipova jer, kako kaže, rijaliti programi i njihovi takmičari razaraju naše društvo koje kao takvo nema budućnost!

RepublikaFoto: Tanjug/Sava Radovanović
Patrijarh o problemima srpskog društva

Patrijarh srpski Irinej u velikom božićnom intervjuu govorio je naciji o ključnim problemima i izazovima sa kojima se Srbija danas suočava i naglasio da bi, po njegovom mišljenju, rijaliti programi trebalo biti zabranjeni! Na pitanje koji su to problemi savremenog društva, on je odmah osuo paljubu po najgledanijim programima u zemlji.

RepublikaFoto: printscreen/TVPink

 - Taj rijaliti nema smisao! Čudim se što je to uopšte dozvoljeno! Valjda da se pokaže sloboda, ali nije sloboda biti podložen svakom zlu. Zaista je čudno ko plaća te ljude koji borave u rijalitiju i šta je njihov smisao. Moralne vrednosti nažalost više nisu na ceni, čujem neki mladi svet koji se hvali svojim porocima, a nekada je lepota devojke bila u njenoj čestitosti, u obrazu devojačkom, poštenju... Nažalost, danas to nisu vrline i to je ono što je problem našega vremena. Mnogi narodi istorijiski nisu propali zbog siromaštva, nego zbog besa i suviše uživanja, a to preti i današnjem naraštaju. Previše se gleda materijalni interes, za to se žrtvuju i čast, i obraz, i poštenje. Porodica nam je u vrlo velikoj krizi, a samim tim razbijeno je i društvo! Takvo društvo, nažalost, nema budućnost - rekao je poglavar SPC-a u intervjuu za TV "Hram".

Govoreći o položaju Srbije i odnosima sa Istokom i Zapadom, on je jasno poručio da mi ne sedimo na dve stolice.

- I državni vrh, i narod, i Crkva žele mir sa svima. Mi sedimo na svojoj stolicu kada je reč o tome da smo između Istoka i Zapada i sa te stolice znamo ko su nam prijatelji, ali se trudimo da budemo dobri i sa drugima. Dosta su nas bombardovali, dosta smo ratovali...

Kada je reč o položaju Srpske pravoslavne crkve u regionu, patrijarh Irinej je za crkvenu televiziju rekao da tu postoji dosta problema.

- Ima ih, ali nisu nerešivi. Postoji problem sa Makedonijom, nezrelo je što su tražili da im majka crkva bude Bugarska, a sa druge strane u Hrvatskoj se i dalje dešavaju nemili događaji, a Crkva na to ćuti - rekao je on.

Upitan da li je vreme za posetu poglavara rimokatoličke pape Franja Srbiji, patrijarh kaže...

- Baš zbog svih odnosa istorijiskih koji su i dalje sveži i bliski, smatramo da još tome nije prilika... - zaključio je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading