ŠTA JE OVOM OKTOBRU? Danas moguć i sneg!

Autor: Agencije

Vesti

07.10.2017

06:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da se danas u južnim i istočnim krajevima očekuju obilnije padavine, od 30 do 40 litara za 24 sara, lokalno i više, a na višim planinama vlažan sneg uz formiranje snežnog pokrivača.

RepublikaFoto: pixabay.com
U Srbiji danas kiša, ali možda i sneg

U većem delu zemlje danas će biti oblačno sa kišom, samo u Bačkoj i Banatu uglavnom suvo sa sunčanim intervalima. Na višim planinama predviđa se vlažan sneg, uz stvaranje snežnog pokrivača iznad 1.600 metara nadmorske visine.

Obilnije padavine očekuju se u južnim i jugoistočnim krajevima, naročito tokom prepodneva. Posle podne i uveče očekuje se slabljenje i postepeni prestanak padavina prvo u zapadnim i centralnim delovima a najkasnije u jugoistočnim. Vetar umeren i jak, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura biće od 5 do 10, a najviša dnevna od 7 na jugu do 16 stepeni Celzijusa na severu.

U Beogradu će danas biti pretežno oblačno, ujutru i pre podne povremeno uz mogućnost slabe kiše. Posle podne postepeno razvedravanje. Vetar ćebiti umeren do jak, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura biće 7 stepeni, najviša dnevna 13.

Nastavlјa se period sa nepovolјnim uticajem biometeoroloških prilika na hronično obolele osobe. Naročit oprez se savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Od meteoropatskih reakcija se mogu javiti bolovi u kostima, glavobolјa i neraspoloženje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading