Jeziva fotografija sa novosadskog Štranda šokirala Srbiju: Zmija se zavukla u dečja kolica

Autor: mediji, Republika

Vesti

15.06.2019

16:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na društvenim mrežama pojavila se jeziva fotografija koju je jedan zabrinuti otac postavio na Fejsbuk a na kojoj se vidi zmija u dečijim kolicima. Čovek tvrdi da im se zmija "ugnezdila" u dečija kolica na najpoznatijem novosadskom kupalištu Štrand, čiji posetioci kažu da ih u poslednje vreme sve više viđaju.

RepublikaFoto: facebook.com/ Novi Sad Uživo NS-Live
Stravično

Ivan Nožinić iz novosadskog JKP "Gradsko zelenilo" pod čijom jurisdikcijom se nalazi Štrand kaže za "Blic" da njihove službe na plaži nisu imali prijavu tog tipa.

- Niko nam nije prijavio da je imao takav susret sa zmijom. Da jeste, naše službe bi reagovale. Istini za volju, takvo nešto se izuzetno retko dešava jer su zmije plašljive životinje i u principu beže od ljudi, a to da se zmije pojavljuju na plaži je sasvim normalna stvar i Novosađani su na to navikli - priča nam Nožinić.

On dodaje da se zmije na plaži pojavljuju kada je visok vodostaj, kao što je to trenutno slučaj, i ističe da je reč o neotrovnim i bezopasnim vrstama ribarica ili belouški koje ne mogu da naude čoveku.

- JKP "Gradsko zelenilo" veoma savesno održava plažu i brinemo o svemu.Jedino protiv čega ne možemo jeste priroda i na nju ne možemo da utičemo. Ne možemo da utičemo na vodostaj i ne možemo da utičemo na migraciju životinja tokom visokih voda - objašnjava naš sagovornik.

Fotografija je izazvala buru komentara na društveno mreži Fejsbuk, uglavnom predstravljenih roditelja, pa su samo neki od komentara bili: "Tačno sam se zaledila!", "Naježih se", "Strašna je sama pomisao, a još u bebinim kolicima, pa ne piše na njoj da nije otrovna"... Komentare na Fejsbuku upotpunile su i fotografije građana na kojima se vide zmije iz njihove okoline.

Izuzetno visoke temperature, kao i sezona parenja zmija dovodi do njihovog izlaska iz skloništa, stoga je potrebna posebna obazrivost, bilo da ste u prirodi ili kod kuće.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading