Upozorenje Koridora: Građani, ne pravite selfije u tunelima!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

21.05.2019

15:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Koridori Srbije" apeluju na građane da se ne zaustavljaju u tunelima na novootvorenoj deonici južnog kraka Koridora 10 u Grdeličkoj klisuri i da ne prave "selfije".

RepublikaFoto: Tanjug/Dimitrije Goll
Svečano pušten u rad - južni krak Koridora 10

Od kada je minulog vikenda otvorena deonica kroz Grdelicu, pojedini vozači kršeći saobraćajne propise zaustavljaju svoja vozila u tunelima, što automatski aktivira alarme u operativno-tehničkom centru, zbog čega posebne ekipe izlaze na teren kako bi pomogle vozaču, koji se, međutim, zaustavio da fotografiše tunel, put...

- Nije dozvoljeno zaustavljanje vozila, jer to automatski aktivira alarme u tehničko-operativnom centru, a samim tim posada kreće da pomogne vozaču koji se zaustavio u niši za havarisana vozila", kaže za Tanjug direktor sektora za izgradnju u "Koridorima" Aleksandar Senić.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Senić upozorava na opasnosti ukoliko pravite "selfije"

On je apelovao na vozače da poštuju saobraćajne propise i navodi da vozila mogu da se zaustave u tunelu za na to predviđenom mestu jedino ako vozila imaju ozbiljan tehnički problem, odnosno, ako dođe do kvara.

- Ako se ispostavi da se zaustavio da bi slikao selfi, onda je to veliki problem za bezbednost ljudi, posade iz tehničkog centra, kao i za druge učesnike u saobraćaju", upozorava Senić.

Šef projekta "Jug" u preduzeću "Koridori Srbije" Leonid Vuković podseća da je brzina na auto-putu kroz Grdeličku klisuru u delu od petlje Grdelica do petlje Vladičin Han ograničena na 100 kilometara na čas, što je, kaže, u skladu s brdsko-planinskim terenom kroz koji prolazi ova deonica.

Kada je reč o tunelima, podseća, maksimalno dozvoljena brzina je 80 kilometara na čas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading