REM doneo odluku! SBB da vrati logički raspored TV kanala

Autor: informer.rs, Republika

Vesti

26.03.2019

13:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savet Regulatornog tela za elektronske medije je danas na sednici doneo odluku kojom je upozorio SBB da je neophodno da odmah vrati pređašnje stanje u rasporedu televizijskih kanala

RepublikaFoto: e-stock/Dimitrije Gol Kevesić
Foto: Ilustracija

SBB-u je upućen dopis da je potrebno da poštuje sve zakonske obaveze i odluke Regulatora.

U dopisu se navodi da je Savet Regulatornog tela za elektronske medije na sednici održanoj 25. 03. 2019. godine, a nakon uočenih promena u logičkoj numeraciji u ponudi SBB u odnosu na logičku numeraciju koja je dostavljena Regulatoru, doneo odluku o podnošenju prekršajne prijave s obzirom da operater SBB nije postupio u skladu s obavezama propisanim odredbom člana 100 Zakona o elektronskim medijima.

- Na istoj sednici Savet regulatora je usvojio obavezujuće kriterijume za bliže utvrđivanje logičke numeracije kanala, koji vas kao kablovskog distributera i imaoca platforme EON, kao i drugih platformi, obavezuje da medijske usluge distribuirate po propisanom rasporedu, odnosno logičkoj numeraciji u skladu sa napred navedenim obavezujućim kriterijumima - piše u dopisu Saveta REM upućenom SBB.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading