Incident u Tiršovoj: Majka u petom mesecu trudnoće pesnicom udarila doktorku

Autor: blic.rs, Republika

Vesti

23.01.2019

16:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Dečijoj bolnici u Tiršovoj danas je došlo do ozbiljnog incidenta kada je Svetlana J. (23) počupala i pesnicom udarila u lice doktorku Dušicu K.

RepublikaFoto: google.com/maps/prinscreen
Foto: Ilustracija

- Incident koji se desio na Univerzitetskoj dečjoj klinici jeste fizički napad na doktorku. Na osnovu internih procedura klinike prijavljen je i evidentiran kao neželjeni događaj. Kao takav će po daljoj zvaničnoj proceduri biti razmatran u okviru Komisije za unapređenje kvaliteta rada Univerzitetske dečje klinike. Komisija je sazvana po hitnom postupku i imaće sastanak u najkraćem roku kako bi razmotrila slucaj" - kažu za "Blic" iz uprave Univerzitetske dečje klinike.

Morala da čeka

Incidentu je, kako prenosi "Pink", prethodio jučerašnji dolazak u bolnicu Svetlane J. koja je u petom mesecu trudnoće.

Ona je dovela jednogodišnje dete na pregled zbog visoke temperature, ali joj je doktorka saopštila da moraju da se urade još neke analize.

 

 

Međutim, Svetlana je, kako tvrde u Tiršovoj, posle relativno dužeg čekanja samovoljno napustila bonicu i vratila se kući.

Jutros je Svetlana ponovo dovela dete koje je i dalje imalo visoku temperaturu. Ženu i dete primila je druga lekarka. Tokom razgovora sa pacijentom bila je prisutna i doktorka Dušica K. koja je bila upoznata sa jučerašnjim slučajem i koleginici je rekla da je "trudnica se detetom samovoljno otišla kući".

Nadležan sudija za prekršaje

Svetlana je odreagovala i fizički je napala, ali su se strasti brzo smirile. Ona je zatim primljenja je sa detetom na bolničko lečenje, dok doktorka nije imala vidljivih povreda.

Javni tužilac se izjasnio da o svemu bude obavešten nadležni sudija za prekršaje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Dragan

26.01.2019 22:52

Nije doktorka napustila radno mesto.