Beograd dobija DrumoDom: Autobus koji pomaže beskućnicima, pogledajte o čemu se radi!

Autor: Republika

Vesti

15.10.2018

20:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uskoro će Beogradom početi da kruži autobus koji će bar malo olakšati život svim ljudima koji žive na ulici.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

- Na Međunarodni dan beskućnika objavljujemo da DrumoDom uskoro počinje sa radom (posle godinu dana priprema).

Biće namenjen svima u Beogradu koji su u situaciji beskućništva. Radi se o specijalno adaptiranom autobusu koji će posećivati mesta gde ovi naši sugrađani borave i obezbediti im besplatno tuširanje, toalete, šišanje, pranje veša, i priliku za razgovor.

Tražićemo zajedno trajna rešenja. DrumoDom će biti naš projekat, projekat svih ljudi koji žele da podrže ove naše sugrađane i sugrađanke, piše alo. Fotografije su od slične usluge koju pruža organizacija "Lava Mae" u San Francisku", piše u objavi na Fejsbuku koja se nalazi na strani DrumoDrom.

U San Francisku je pre tri godine istu stvar uvela gradska vlast. Tamošnji autobus tri puta nedeljno staje u centru grada kako bi beskućnici mogli besplatno da se okupaju. Projekat je započeo u junu nakon što je putem internet kampanje sakupljeno 75.000 dolara za obnovu starog autobusa. Internet kompanija "Gugl" donirala je dodatnih 100.000 dolara. Procenjuje se da na teritoriji Beograda ima između 3.000 i 5.000 beskućnika, od kojih 1.000 maloletnika. Iza akcije DrumoDom stoji fondacija Adra, a projekat je radio arhitektonski studio Topaloworks.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading