(FOTO, VIDEO) OSNOVCI IZ HRVATSKE OBIŠLI ZEMUN!

Autor: zemun.rs

Vesti

21.08.2018

12:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osnovci iz hrvatskih mesta i gradova Rijeke, Osijeka, Vukovara, Ogulina, Okučana, Viškova, Vrbovskog, Borova, Korenice, Benkovca i srpskog sela Kašić u zaleđu Zadra sa svojim vršnjacima iz Zemuna učestvuju u Regionalnoj letnjoj školi srpskog jezika, istorije i kulture "Sveti Sava". Njihovo druženje je počelo 18. avgusta, a trajaće do 22. avgusta 2018. godine.

RepublikaFoto: Printscreen/zemun.rs

Tokom pet dana boravka, pored edukativnih radionica gde se upoznaju sa maternjim jezikom, biće u prilici da upoznaju kulturno-istorijske spomenike Beograda,  uživaju u rekreaciji i druženju sa vršnjacima.

Zemun je bio njihov domaćin 20. avgusta, kada su mališani obišli Zemunski kej, Milenijumski spomenik na Gardošu i Veliko ratno ostrvo. Tokom posete kuli na Gardošu imali su prilike da pogledaju izložbu "PodZemun" i saznaju nešto više o zemunskim lagumima, a na popularnoj plaži Lido sa radošću su uzeli učešće u zabavno - sportskom programu.

RepublikaFoto: Printscreen/zemun.rs

Predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić rekao je da je Opština sa zadovoljstvom prihvatila da po drugi put bude domaćin dragim gostima i sunarodnicima koji žive u Republici Hrvatskoj.

- Čast nam je što smo u prilici da po drugi put budemo domaćini deci iz svih delova Hrvatske. Letnja škola srpskog jezika, istorije i kulture "Sveti Sava"  je prilika da deca upoznaju svoj identitet, svoje korene - bogatu istoriju ovog podneblja i da na taj način temelje svoju budućnost. Naša je želja da im utisci koje ponesu iz otadžbine ostanu u dugom i lepom sećanju, i da nastave da održavaju vezu sa prijateljima koje su ovde stekli - rekao je Matić.

Tokom boravka mališana u Zemunu dobri domaćini su im bili i načelnica Uprave Gradske opštine Zemun Katarina Zrilić, zamenik načelnice Uprave Aleksandar Grdinić, član Veća Grada Beograda Gavrilo Kovačević i urednica "Zemunskih novina" Andrijana Kukolj.

Organizator ovog druženja je Sanja Lakić, koja najavljuje zanimljive sadržaje i za narednu godinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading