PAPRENO! Rušenje divlje gradnje će OVOLIKO DA OPELJEŠI Beograd!

Autor: blic.rs

Vesti

24.06.2018

11:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grad Beograd, tačnije Sekretarijat za inspekcijske poslove, raspisao je tender za rušenje divlje gradnje ili kako zvanično stoji u pozivu "izvođenje radova na uklanjanju bespravno izgrađenih objekata i delova objekata i na obezbeđenju započetih i obustavljenih građevinskih radova na teritoriji Beograda".

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Divlja gradnja

Kako stoji u tenderskoj dokumentaciji, rušenje će biti obavljeno do 31.12.2019. godine ili do iskorišćenja obezbeđenih sredstava od 34 miliona dinara sa PDV-om. Suma od oko 280.000 evra je samo na prvi pogled velika, pošto se radi o veoma skupom poslu.

Cena rušenja jednog objekta, naime, zavisi od gabarita i spratnosti zgrade. U opštini Voždovac su prošle godine naveli da će njima za uklanjanje nelegalnih zgrada biti potrebno i do 6.500.000 dinara za veće objekte.

Lokacije na kojima će biti obavljeno rušenje se ne navode u zvaničnim dokumentima već će to biti “one koje su navedene u rešenjima građevinskog inspektora Sekretarijata za inspekcijske poslove”.

Rušenje će, kako stoji u tenderskoj dokumentaciji, biti vršeno mašinski i ručno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading