Najavljene NOVE REKONSTRUKCIJE centralnih gradskih ulica!

Autor: beograd.rs

Vesti

25.04.2018

11:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aktivirano je mnogo gradilišta u Beogradu ovog proleća i radi se na svakom koraku, rekao je jutros na RTS-u gradonačelnik Siniša Mali, izabran na ovu funkciju pre tačno četiri godine.

RepublikaFoto: Google maps

- Polovinom maja krećemo sa sređivanjem asfalta u Bulevaru oslobođenja, na delu od Autokomande to Trošarine. Do petka će biti raspisan tender za izvođača radova na kompletnoj rekonstrukciji Ulica kraljice Marije, cara Dušana i Džordža Vašingtona. Završen je projekat rekonstrukcije Ulice kneza Miloša i uskoro će biti raspisan tender za izvođača radova. Rekonstruiše se i Bulevar patrijarha Pavla koji će biti dodatna veza Rakovice sa Čukaricom i Novim Beogradom. Pored svega toga ne zaboravljamo ni ostalu infrastrukturu, poput vodovoda, kanalizacije i asfaltiranja ulica - ispričao je gradonačelnik gostujući u "Beogradskoj hronici".

Mali je dodao i da JKP "Beograd put" dnevno sanira oko 100 udarnih oštećenja na gradskim kolovozima, ali da je prisutan i u prigradskim opštinama.

Foto: Tanjug/T. VALIČ

- Naša politika je da ne sme biti razlike u kvalitetu života Beograđana koji žive u različitim delovima grada. Kada je u pitanju zdravstvo, školstvo, sport, kultura i bazična infrastruktura, mora biti u potpunosti svejedno da li živite na Vračaru, Terazijama, Sopotu ili Grockoj - istakao je Mali.

Prema njegovim rečima, Beogradu tokom proleća obara i rekorde po broju turista, jer je glavni grad Srbije postao mesto gde ljudi žele da dolaze, bilo turistički ili da ulažu svoj novac.

- U naredne dve godine bi trebalo uraditi mnogo posla kako bi počela izgradnja metroa, povodom čega smo danas gotovo ceo dan bili na sastanku sa kompanijom "Ežis". To je francuska kompanija koja radi pri-fizibiliti studiju, u sklopu čega se obilaze određene lokacije i važno je da Beograđani vide i znaju da to nije bilo samo predizborno obećanje, već realnost. To je strateški važan projekat za Beograd i učinićemo sve da izgradnja metroa počne u drugoj polovini 2020. godine - rekao je Mali.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading