VESIĆ SA OSNOVCIMA: Završena sanacija škole Filip Filipović

Autor: beograd.rs, Republika

Vesti

12.02.2018

18:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradski menadžer Goran Vesić i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević obišli su Osnovnu školu "Filip Filipović" gde je završena sanacija fasada i postavljena nova izolacija. Događaju je prisustvovala i članica Gradskog veća Tanja Popović

RepublikaFoto: beograd.rs
Gašić sa školarcima

Vesić je rekao da je sve što je u toj školi urađeno dobar primer kako ministarstvo i Grad Beograd mogu da ulažu u školske objekte. 

- Mi smo za nekoliko godina, osim novca koje je obezbedilo ministarstvo u iznosu od oko 21 milion dinara, završili renoviranje toaleta, urađen je potpuno nov pod, nov atrijum, ograda, a uveli smo i video-nadzor, što znači da je škola direktno povezana sa MUP-om. Naša politika je da sve škole na teritoriji Beograda, a nadam se i predškolske ustanove, dobiju video-nadzor kako bi se i na taj način kontrolisala dešavanja i kako bi se adekvatno reagovalo ukoliko se dogodi neki problem - naveo je Vesić i dodao da je Osnovna škola "Filip Filipović" izgrađena 1959. godine, te da je rekonstrukcija bila neophodna.

RepublikaFoto: beograd.rs

Prema njegovim rečima, ova škola je među deset najboljih na teritoriji Beograda, druga je na teritoriji opštine Voždovac po rezultatima završnih ispita, a Savet roditelja veoma dobro sarađuje sa direktorom.

- U poslednje četiri godine smo izgradili jednu potpuno novu školu "Danilo Kiš" u naselju Stapa Stepanović, potpuno smo rekonstruisali četiri i delimično još četiri škole. Na teritoriji opštine Voždovac, o trošku opštine urađene su manje ili veće sanacije u još 13 škola. Dosta smo uložili u školske objekte bez obzira na to što to nije osnovna nadležnost Grada Beograda, već republike odnosno nadležnog ministarstva, ali mi se trudimo da obezbeđujemo sredstva za škole i tako omogućimo bolji kvalitet nastave - objasnio je gradski menadžer.

RepublikaFoto: beograd.rs

Kako je naveo, ideja je da se od kuće koja se nalazi u školskom dvorištu OŠ "Filip Filipović" napravi mali informatički centar, ne samo za ovu školu već i za teritoriju Voždovca.

Ministar Šarčević je rekao da je ova osnovna škola "stara dama koja je dobila novo ruho", sa dugom tradicijom, i da je ocenjena najvišom ocenom u eksternom vrednovanju.

- Škola je dobila velika ulaganja i za tu namenu je izdvojeno oko 21 milion dinara, što je bio samo prvi deo. Ovde bi trebalo još malo oplemeniti prostor, treba više cveća, klupa i urbanih džepova. Škola će biti uključena u sve procedure digitalizacije, a možda ćemo uraditi i jedan mali IT centar za ovaj deo Voždovca - istakao je Šarčević.

RepublikaFoto: beograd.rs

Načelnik školske uprave Beograda Dušan Kićović izrazio je zadovoljstvo zbog novog izgleda škole i zahvalio ministarstvu i Gradu Beogradu na tome.

- Ako nastavimo ovim tempom da ulažemo u škole, one će za godinu dana biti potpuno drugačije - kazao je Kićović.

Direktor škole "Filip Filipović" Milan Luković zahvalio je na ovoj investiciji i podsetio da je gradski menadžer pre godinu dana obećao rekonstrukciju, te da je obećanje i ispunjeno. Danas ova škola izgleda kao savremena i moderna ustanova, naveo je Luković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
cica

12.02.2018 20:15

Sve sto je zapoceo to je i zavrsio.

Ratko

12.02.2018 20:19

I treba sto vise da se uredjuje skola,jer skole su ustanove u kojima se nasa deca obrazuju.

Dragan

12.02.2018 20:43

Gradska vlast intenzivno ulaže u škole i u smislu sanacije svih oštećenja i u smislu povećanja bezbednosti naše dece.