STRAŠAN POŽAR DIVLJA U ITALIJI!

Autor: Republika

Svet

25.09.2018

13:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najmanje 700 ljudi je evakuisano zbog velikog požara koji je izbio u brdima blizu italijanskog grada Pize u regionu Toskane.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilustracija

Guverner Toskane Enriko Rosi izjavio je novinarima da se sumnja da je požar, u kom je izgorelo oko 600 hektara šume, podmetnut i da je istraga u toku.

Požar je buknuo kasno sinoć, a stotine evakuisanih osoba provele su noć u školskim fiskulturnim salama i centrima crkvene zajednice. Rosi je dodao da vetar duva brizinom od 50 kilometara na sat, što raspiruje vatru.


Jak vetar će, kako se očekuje, duvati i sutra, prenosi AP. U gašenju požara pomažu i dva aviona "kanadera".

Ansa navodi da zbog jakog vetra ne mogu da polete četiri helikoptera, a toskanski vatrogasci očekuju dolazak ekipa iz susednog regiona Emilije -Romanje. Navodi se da su, zbog požara koji je izbio sinoć evakuisani delovi sela u opštini Kalči i da se vatra širi prema opštini Vikopizano gde su vlasti, kao i u Kalčiju, naložile zatvaranje škola. 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading