ISTORIJSKA PREKRETNICA U REŽIJI TRAMPA I MUNA: Potpisan sporazum o slobodnoj trgovini!

Autor: Tanjug

Svet

24.09.2018

22:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp i predsednik Južne Koreje Mun Džae-in potpisali su danas u Njujorku sporazum o slobodnoj trgovini, koji je Tramp pozdravio kao "istorijsku prekretnicu u trgovini".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mun Džae In i Donald Tramp na potpisivanju istorijskog sporazuma

Predsednik SAD, koji želi ponovne pregovore o trgovinskim sporazumima sa više zemalja u svetu, rekao je da će revidirani sporazum sa Južnom Korejom smanjiti birokratske prepreke i povećati prosperitet u obema zemljama, prenosi Rojters.

Tramp je rekao i da će se ovim sporazumom smanjiti trgovinski deficit između SAD i Južne Koreje i otvoriti nove mogućnosti za izvoz američkih proizvoda u tu zemlju - pre svega automobila, farmaceutskih i poljoprivrednih proizvoda.


- Naše dve zemlje su postavile primer prijateljstva i saradnje na polju trgovine kakav se retko viđa u ovim vremenima - zaključio je Tramp.
RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sporazum o slobodnoj trgovini je veliki korak napred, tvrde dva predsednika

Američka agencija napominje da je reč o prvom značajnom sporazumu na Trampovoj trgovinskoj agendi.


Južnokorejski predsednik Mun rekao je, posle potpisivanja sporazuma, da će kompanije iz obe zemlje sada moći da posluju pod stabilnijim uslovima. Mun je, uz to, izrazio nadu da će revidirani sporazum sa SAD pomoći da se bilateralna saradnja učvrsti i u drugim oblastima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading