Navaljni odmah po izlasku iz zatvora PONOVO PRIVEDEN!

Autor: blic.rs

Svet

24.09.2018

22:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski sud osudio je danas opozicionog lidera Alekseja Navaljnog na još 20 dana zatvora, nakon što je u jutarnjim satima pušten po isteku 30-dnevne zatvorske kazne i odmah ponovo uhapšen, saopštila je porparolka ruskog opozicionara.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksej Navaljni opet priveden

Navaljni se tereti za kršenje zakona o protestima, navodi Rojters. Čim je jutros izašao iz zatvora u Moskvi, gde je izdržao 30-dnevnu kaznu zbog organizovanja neodobrenog protestnog skupa ranije ove godine, Navaljnog je odveo policajac.

Okružni sud mu je tokom dana izrekao novu kaznu, u trajanju od 20 dana zatvora, na osnovu optužbi da je organizovao još jedan skup ranije ovog meseca, a u kojem su nanete telesne povrede policajcima i oštećeno patrolno vozilo, prenosi AP.

Navaljni je optužbe porekao, rekavši da je 30 dana proveo u zatvoru te da nije ni mogao da organizuje neodobreni protest u to vreme.

Američka agencija napominje da je nova zatvorska kazna izrečena Navaljnom usred talasa nezadovoljstva naroda zbog produženja granice za odlazak u penziju, što je razgnevilo Rusije širom političkog spektra.

AP podseća da je Navaljni već izdržavao niz zatvorskih kazni zbog predvodjenja neodobrenih protesta širom zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading