TRAMP O SEVERNOJ KOREJI: On je spokojan i ja sam, videćemo šta će se dogoditi

Autor: Tanjug

Svet

19.09.2018

15:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SAD Donald Tramp podržao je samit severnokroejskog lidera Kim Džong Una i južnokorejskog predsednika Mun Džae Ina, te naveo da je došlo do ogromnog napretka sa Severnom Korejom na nekoliko frontova, uključujući denuklearizaciju Pjongjanga.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Istorijsko rukovanje: Kim Džong Un i Donald Tramp

Donald Tramp je, obraćajući se novinarima u Beloj kući, rekao da su sporazumi postignuti između dvojice korejskih lidera tokom susreta u kojima je Severna Koreja rekla da će trajno ukinuti svoje ključne raketne objekte uz prisusutvo svedoka, "veoma dobra vest", preneo je Rojters.

- On je spokojan i ja sam spokojan, videćemo šta će se dogoditi - rekao je Tramp misleći na Kima.

Lideri Južne i Severne Koreje Mun postigli su drugog dana razgovora u Pjongjangu niz sporazuma uključujući obećanje Kima da će trajno zatvoriti glavni nuklearni kompleks Severa ako SAD preduzmu odgovarajuće mere, kao i da će prihvatiti međunarodne inspektore koji će nadzirati zatvaranje ključne lokacije za raketna testiranja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading