PENTAGON U STRAHU: Rusija i Kina najveće pretnje po našu sajber bezbednost

Autor: Tanjug

Svet

19.09.2018

12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pentagon je danas predstavio prvu zvaničnu strategiju za sajber bezbednost administracije američkog predsednika Donalda Trampa, u kojoj se navodi da su Kina i Rusija najveće pretnje po sajber bezbednost te zemlje.

RepublikaFoto: pixabay.com
Pentagon

"Rusija je koristila informacije dobavljene u sajber prostoru da utiče na naše stanovništvo i dovede u pitanje naše demokratske procese", navodi se u izveštaju Pentagona i dodaje da je Kina pokušala da ukrade poverljive informacije američke vlade i institucija unutar privatnog sektora, prenosi "Foks njuz".

Uzimajući takvo stanje u obzir, Pentagon će raditi na tome da osujeti ili prekine "maliciozne sajber aktivnosti" koje se događaju u mirnodopsko vreme.

Tokom ratnog stanja američke snage posvećene sajber odbrani biće spremne da rade uz pomoć kopnenih, vodenih, vazdušnih i svemirskih ogranaka američke vojske, navodi se u strategiji Pentagona.

Ovo je prva strategija ove vrste od 2015. godine, navodi "Foks".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading