TRAMPOV VRHOVNI SUDIJA SILOVAO DEVOJČIĆU (15): Žrtva spremna da svedoči posle 25 godina od zločina?!

Autor:

Svet

18.09.2018

17:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bret Kavana (53), kandidat američkog predsednika Donalda Trampa za prestižnu funkciju Vrhovnog suda SAD, suočava se ovih dana s optužbama da je pre skoro 25 godina silovao Kristinu Blejsi Ford, koja je u to vreme imala samo 15 godina.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bret Kavana i Donald Tramp

I dok zvaničnici Bele kuće tvrde da je to samo još jedna u nizu prljavih kampanja demokrata da bi se diskreditovao predsednik, Blejsi Fordova je istakla da su njeni motivi da izađe u javnost podstaknuti nedavnim obelodanjivanjem zlostavljanja žena u Holivudu.

Napad na Blejsi Fordovu navodno se dogodio osamdesetih godina, kada su i ona i Kavana kao srednjoškolci prisustvovali jednoj žurki u predgrađu Vašingtona. Ona je u nedeljnom eksplozivnom intrevjuu za Vašington post, u kom je i otkrila svoj identitet, navela da ju je tada mladi i pijani Kavana napastvovao, skidao joj odeću i silom je dodirivao po genitalijama.

Kako je navela, tome je prisustvovao i Kavanin drug Mark Džadž, koji je 1996, prilikom saslušanja kada su roditelji Blejsi Fordove prijavili napad na svoju ćerku, bio jedan od svedoka.

Međutim, slučaj je naprasno zatvoren te godine jer je Blejsi Fordova odlučila da povuče tužbu. Otad se o tome više nije govorilo, da bi ona sada optužila Kavaninu majku Martu kako je izvršila pritisak da se sve tako okonča, imajući u vidu da je ona devedesetih bila ugledni sudija.

Optuženi, koji tvrdi da ga je Blejsi Fordova pomešala sa nekim jer on nikada nije bio na pomenutoj žurki, trebalo bi da se sa njom sretne na zajedničkom saslušanju u ponedeljak. Istovremeno, republikanski kongresmeni suočavaju se sa velikim problemom da li da zbog afere glasaju za Kavanino imenovanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading