STOLTENBERG: Moskva je kriva za loše odnose jer je uvek spremna da upotrebi VOJNU SILU PROTIV SUSEDA!

Autor: Tanjug

Svet

16.09.2018

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg rekao je da nema nameru da uzmiče pred Rusijom, te da će zapadni savez ostati na čvrstoj ali pravednoj liniji prema Moskvi, dok nastavlja da prima bivše sovjetske države.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jens Stoltenberg

- Za nas, nije kontradiktorno biti čvrst u pristupu Rusiji, kao što jesmo, i istovremeno tražiti dijalog - rekao je šef NATO publici u Fondaciji Heritidž, konzervativnom tink-tenku u Vašingtonu, preneo je Glas Amerike.

Naglašavajući da NATO ne želi konfrontaciju, Stoltenberg je veliki deo krivice za loše odnose pripisao Moskvi i njenoj spremnosti da "upotrebi vojnu silu protiv suseda".

- Vidimo Rusiju koja obnavlja staru moć, koja ulaže u različite kapacitete i u obaveštajne službe - rekao je Stoltenberg.

To je razlog, naveo je Stoltenberg, što su NATO saveznici počeli da ulažu više u odbranu, prvi put od kraja Hladnog rata. 

Napetost između Rusije i Zapada je stalno rasla od kada je ruska vojska pre više od deset godina ušle u Gruziju, a dosegle su vrhunac posle pripajanja Krima Rusiji 2014. godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading