PEKING NEGODUJE: Ozbiljno smo zabrinuti zbog američkih komentara o Severnoj Koreji

Autor: Tanjug

Svet

25.08.2018

22:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo spoljnih poslova Kine izrazilo je danas "ozbiljnu zabrinutost" u vezi s američkim komentarima o Severnoj Koreji, nakon što je predsednik SAD Donald Tramp otkazao putovanje šefa Stejt departmenta Majka Pompea u Pjongjang i delimično optužio Kinu za manjak napretka u pregovorima o denuklearizaciji, prenosi Rojters.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

U saopštenju kineskog ministarstva se navodi da je uputilo "stroge predstavke" američkim zvaničnicima, kao i da će Kina nastaviti da igra pozitivnu ulogu u radu na denuklearizaciji Korejskog poluostrva.

Tramp je juče naložio državnom sekretaru SAD Pompeu da odloži put u Severnu Koreju zbog toga što se, kako smatra, denuklearizacija Korejskog poluostrva odvija previše sporo.

- Zatražio sam od državnog sekretara Majka Pompea da ne ide u Severnu Koreju sada, zato što osećam da nije učinjen dovoljan napredak kada je reč o denuklearizaciji Korejskog poluostrva - napisao je Tramp na Tviteru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading