PUTIN: Severni tok 2 ne isključuje tranzit preko Ukrajine

Autor: Republika

Svet

19.08.2018

08:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Projekat izgradnje gasovoda Severni tok 2 će omogućiti Evropi da zadovolji rastuću tražnju za energentima i ne isključuje mogućnost tranzita gasa preko Ukrajine. To je izjavio predsednik Rusije Vladimir Putin.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

- Zajedno sa nemačkim partnerima radimo na projektu gasovoda Severni tok 2. Njegova implementacija će omogućiti unapređenje evropskog gasnog transportnog sistema, diverzifikaciju ruta snabdevanja i smanjivanje rizika tranzita, a, pre svega, zadovoljenje rastuće evropske tražnje za energentima - izjavio je Putin novinarima pre početka razgovora sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel u zamku Mezeberg, severno od Berlina.

Putin je naglasio da je Severni tok 2 "ekskluzivno ekonomski projekat i da ne isključuje mogućnost nastavka tranzita isporuka ruskog gasa preko teritorije Ukrajine", istakao je Putin, a prenosi ruska agencija Tas s.

Nemačka kancelarka Angela Merkel je izjavila da će sa Putinom razgovarati o sukobima u Ukrajini i Siriji, kao i o Iranu i projektu Severni tok 2, prenosi Rojters.

Takođe je naglasila da će se pozabaviti pitanjem ljudskih prava i bilateralnih odnosa.

- Mišljenja sam da se kontroverzna pitanja jedino mogu rešiti u dijalogu i kroz dijalog - izjavila je Merkel.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading