CIA RUŠI TRAMPA: Obaveštajci uzvraćaju udarac, ODZVONILO LIDERU SAD

Autor:

Svet

17.08.2018

16:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvanaest nekadašnjih američkih obaveštajaca izrazilo je podršku bivšem direktoru Centralno-obaveštajne agencije Džonu Brenanu kritikujući odluku predsednika SAD Donalda Trampa, koji mu je nedavno ukinuo pristup poverljivim podacima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Na meti bezbednjaka: Donald Tra

Saopštenje bivših zvaničnika obaveštajnih službi, među kojima su bivši direktori CIA koji su služili pod predsednicima Ronaldom Reganom, Džordom V. Bušom i Bilom Klintonom, objavljeno je nakon što je Tramp optužio Brenana da je zloupotrebljavao pristup poverljivim informacijama i da seje haos i podelu u američkoj administraciji.

Njima se, međutim, pridružio i penzionisani general američke mornarice Vilijam Makrejven (62), koji je nadgledao akciju američkih specijalaca koji su ubili Osamu bin Ladena 2011. On je zatražio od predsednika SAD Donalda Trampa da i njemu ukine pristup poverljivim podacima, kao što je to prethodno učinio Brenanu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
I on napada Trampa: Vilijam Makrejven 

Makrejven je u otvorenom pismu Trampu objavljenom u uglednom američkom listu Vašington post naveo da bi za njega bila čast da mu Tramp oduzme dozvolu jer bi time njegovo ime bilo dodato na listu muškaraca i žena koji su istupili protiv predsednika.

Makrejven: Tramp nas je, kroz vaše odluke, osramotio pred našom decom, ponizio na svetskoj sceni i, što je najgore, podelio nas kao naciju

- Samo je nekolicina Amerikanaca uradila više od Brenana kako bi zaštitila svoju zemlju. On je čovek neuporedivog integriteta čija iskrenost i karakter nikada nisu bili dovedeni u pitanje, osim od onih koji ga ne poznaju - izjavio je Makrejven ne skrivajući bes zbog Trampove odluke da se obračuna sa bezbednosnim strukturama u svojoj zemlji.

Makrejven je naglasio da je i on, poput mnogih Amerikanaca, mislio da će Tramp, kada postane predsednik, prerasti u lidera kakvog američka nacija zaslužuje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Prvi udario na predsednika: Džon Brenen

- Dobar lider se trudi da podstiče najbolje u svojoj administraciji. Vi ste nas, kroz vaše odluke, osramotili pred našom decom, ponizili na svetskoj sceni i, što je najgore, podelili nas kao naciju - poručio je Trampu Makrejven.

Analitičari smatraju da bi takav raskol između predsednika i obaveštajnih službi mogao da bude uvod u ozbiljan rat informacijama koji bi iznutra mogao da podeli Ameriku i drastično umanji njen značaj na međunarodnoj političkoj sceni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading