MEDIJI "OBJAVILI RAT" TRAMPU: Nismo neprijatelji građana!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

16.08.2018

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više od 300 američkih medijskih organizacija pokrenulo je danas kampanju za slobodu štampe kao odgovor na napade predsednika SAD Donalda Trampa na novinare.

RepublikaFoto: Printscreen/apps.bostonglobe.com

"Boston gloub" uputio je poziv prošle nedelje na svenacioalnu kritiku predsednikovog "prljavog rata" protiv medija, koristeći haštag "Ničiji neprijatelj".



Tramp je više puta kritikovao medijske navode kao "lažne vesti" i napadao novinare kao "neprijatelje građana", podseća BBC.

U svom uvodniku pod nazivom "Novinari nisu neprijatelji" "Boston gloub" je naveo da je sloboda štampe suština američkog principa više od 200 godina. U tekstu se govori o "opasnostima napada administracije na medije" i pozivaju drugi mediji da učine isto. 

"Novinari nisu neprijatelji", "Boston" gloub poručio Trampu i javnosti

Vodeći američki dnevnici i manje lokalne novine obećale su da će slediti taj poziv, kao i strani mediji poput britanskog lista "Gardijan".


- Tramp je prvi predsednik koji izgleda da vodi smišljenu i konzistentnu politiku podrivanja, delegitimnosti pa čak i ugrožavanja rada medija - napisao je londonski list u svom uvodniku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading